Dollemansrit op ‘gespierde snorfiets’ in Zwolle-Noord ‘Fietsers sprongen van de fiets’ - Foto: Politie Zwolle
Foto: Politie Zwolle

Dollemansrit op ‘gespierde snorfiets’ in Zwolle-Noord ‘Fietsers sprongen van de fiets’

Zwolle – Het is geen pretje om een helm te dragen als het mooi weer is. Zoiets moet de bestuurder van een motorscooter woensdag hebben gedacht. Over de gele kentekenplaat van zijn motor plakte hij een blauwe plaat van een snorfiets.

Dienstdoende agenten trapten er echter niet in. Ze gaven de bestuurder een stopteken. De aap kwam vervolgens snel uit de mouw. De bestuurder trok het gas open en de snorfiets toonde zijn ware aard.

Vol gas scheurde de man door Holtenbroek en de Aa-landen met de politie op zijn hielen. Dit niet zonder gevaar. Tijdens de wilde achtervolging moesten meerdere fietsers van hun fiets springen. Anderen wisten op het nippertje de vluchtende motorrijder te ontwijken.

In de Aa-landen kwam er een einde aan de dollemansrit. De bestuurder ging onderuit en rende er vandoor. De politie slaagde er in om hem aan te houden.

Voor de agenten was de kous daar niet mee af. Ze tikten een aanzienlijke collectie processen-verbaal. Dit voor roekeloos rijgedrag, het rijden met valse kentekenplaten en het besturen van een motor zonder valhelm. Ook bleek de ‘snorfietser’ geen rijbewijs te hebben voor een motorfiets. Hier ging hij ook voor op de bon.

De kans bestaat dat de man zijn verzameling nog verder kan uitbreiden. De politie had sterke aanwijzingen dat hij onder invloed van drugs de motorscooter bestuurde. Als uit nader onderzoek blijkt dat dit het geval was krijgt hij hier ook proces-verbaal voor.

Al met al gaat het een duur avontuurtje worden voor hem. De prijzige motorscooter is hij sowieso al kwijt. De politie heeft het namelijk in beslag genomen.

Artikel delen: