Zwollenaar bedreigt buschauffeur

Zwolle – Op maandagochtend 2 februari werd aan de Rembrandlaan een buschauffeur bedreigd.

Een 36-jarige Zwollenaar wilde een kaartje kopen maar had niet genoeg geld bij zich en betaalde te weinig en gaf aan dat hij de rest van het geld later wel zou betalen. Hierop ontstond er een discussie tussen de man en de buschauffeur waarop de man de buschauffeur bedreigde. De 36-jarige Zwollenaar werd aangehouden. De man kreeg een dagvaarding uitgereikt.

Artikel delen:
Reacties 11
 1. Zitten dat soort debielen nu ook al in Zwolle?
  Logisch toch dat je niet mee mag als je niet genoeg betaalt? Voor niets gaat de zon op.

  Stumper trouwens, als je niet eens een paar euri op zak hebt…


  ⚠️ Meld

 2. Begint dat gedonder nu ook al hier? Die chauffeur doet toch ook maar gewoon zijn werk? Iedereen moet toch betalen, dus deze lijpo ook.
  Dit soort kneuzen moeten we niet in Zwolle >:(


  ⚠️ Meld

 3. in hoerverre is hij bedreigd, kan me voorstellen dat er van een mug een oflifant wordt gemaakt…echter verbaal geeld is nooit ok natuurlijk, maar vind het niet een meer kwalijke zaak omdat dit een buschauffeur betreft….het lijkt erop dat men dat tegenwoordig wel vindt.


  ⚠️ Meld

 4. Volgens mij zit daar geen typo in… Er mist wel een w in het geweld een zin eerder. (maar goed, de politie spelt ook niet vlekkeloos, zo te lezen) Ik denk dat ghehe bedoelt dat het niet erger wordt omdat het een buschauffeur betreft, dan wanneer het bij wijze van spreken iemand aan het gemeenteloket is.

  Ik vraag me ook wel af of het nu daadwerkelijk erger wordt, of dat alles nu een beetje gehypet wordt. Natuurlijk keur ik elke vorm van geweld af, maar het is toch een raar gegeven dat er ineens meer geweld zou zijn tegen buschauffeurs?


  ⚠️ Meld

 5. die missende w klopt Wilbert. En inderdaad, dat is de gedachte achter mijn reactie.

  Vrienden van mij in het jongerenwerk in achterstandswijken worden dagelijks bedreigd, het verschil; die nemen het met een korrel zout. Hir hoor je ook nooit wat over. Het is maar net hoeveel waarde je eraan hecht…als iemand tegen mij zou roepen; ‘je krijgt klappen, of ik maak je dood’, wat kan mij dat nou schelen….zou niet eens de moeite nemen om er aangifte van te doen.


  ⚠️ Meld

 6. @Ghehe:
  Als het bij woorden blijft, is het al anders.
  Als ik het zo lees, is de chauffeur “alleen maar” bedreigd, maar wel ernstig genoeg om hem te arresteren.
  In Tilburg ontving een buschauffeur afgelopen weekend 5 a 6 rake klappen in het gezicht ; dan gaat die korrel zout volgens mij niet meer op.


  ⚠️ Meld

 7. Vrienden van mij in het jongerenwerk in achterstandswijken worden dagelijks bedreigd, het verschil; die nemen het met een korrel zout

  Dat vind ik wat anders. Als je daar gaat werken ken je het niveau van de buurt en de straatcultuur en houd je dus ook rekening met de mogelijke reacties. Ik heb ook 5 jaar achter een bar gestaan; dan weet je ook dat mensen anders kunnen reageren door de drank.
  Ik kan me voorstellen dat je als chauffeur bedreigt wordt door een volwassen man (36 jaar) dit als erg bedreigend wordt ervaren. Er zijn namelijk de laatste tijd genoeg voorbeelden waarbij het wel mis gaat.
  Als je normaal bij je verstand bent zeg je volgens mij niet tegen iemand die je wijst op de spelregels: “ik sla je op je bek’ dus is de kans dat hij dit doet ook veel groter dan bij iemand die normaal kan nadenken.

  ik maak je dood’, wat kan mij dat nou schelen

  Ik weet niet hoe vaak je dit hoort, maar ik vind het niet normaal.
  Ik zou daarvan in ieder geval wel aangifte doen. Of moeten we ons alles maar laten zeggen, ik dacht van niet.


  ⚠️ Meld

 8. Dat vind ik wat anders. Als je daar gaat werken ken je het niveau van de buurt en de straatcultuur en houd je dus ook rekening met de mogelijke reacties.

  Als buschauffeur ken je het niveau van de stad/buurt waarin je rijdt ook. Ik zie het verschil niet….


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.