Studenten krijgen certificaat vuurwerkvoorlichting

Zwolle – Het Halt-bureau IJsselland heeft in samenwerking met studenten van de Christelijke Hogeschool Windesheim en de Gereformeerde Hogeschool uit Zwolle tussen Sinterklaas en Kerst 2008 weer vuurwerkvoorlichting gegeven. Als dank daarvoor krijgen zij vrijdag 6 februari een certificaat uitgereikt door Wim Kanis, plaatsvervangend districtchef van Politie IJsselland.

Het is de elfde keer dat studenten leerlingen tussen de tien en veertien jaar onderwijzen over alles wat te maken heeft met de veiligheid rondom vuurwerk. De lessen zijn verzorgd door 54 eerste- en tweedejaars studenten van Windesheim (onder meer Sociaal Werk en Pabo) en 61 Pabo studenten van de Gereformeerde Hogeschool. “De animo om mee te doen is elk jaar groot”, aldus Hans Laskewitz, coördinator Halt-bureau IJsselland. “De reden dat wij hier voor kiezen, is dat het lesgeven door studenten aan leerlingen zeer goed werkt. Hun boodschap sluit goed aan bij de doelgroep en het is een goede praktijkles voor de toekomst.”

In totaal zijn 743 lessen verzorgd op 277 scholen voor basis- en 27 scholen voor voortgezet onderwijs. Ruim 11000  leerlingen hebben op deze manier voorlichting gekregen over het veilig en binnen de regels omgaan met vuurwerk. Het Halt IJsselland zorgt voor een training, materiaal en een lesmodel, zodat de studenten goed beslagen ten ijs komen.

Als blijk van waardering ontvangen de studenten naast een studiepunt een certificaat. Die wordt uitgereikt door Wim Kanis, plaatsvervangend districtchef van Politie IJsselland. De uitreiking vindt vrijdag 6 februari plaats op de Christelijke Hogeschool Windesheim. Ook zullen hier gastsprekers aanwezig zijn van de politie, Windesheim en Halt-bureau IJsselland.

Artikel delen: