VV Berkum
VV Berkum

Onnodige nederlaag Berkum in Sneek

Zwolle – Hoewel de uitslag anders doet vermoeden, had de nederlaag van Berkum tegen ONS Sneek voorkomen kunnen worden.

In de eerste twintig minuten leek niets erop dat Berkum na 90 minuten als verliezer van het veld zou stappen. De Zwollenaren hadden een optisch veldoverwicht, konden daarbij echter de goed keepende Tristan Boersma nauwelijks in verlegenheid brengen.

ONS Sneek toonde zich daarna dodelijk effectief door de eerste drie kansen in drie doelpunten om te zetten, daarbij geholpen door een slecht verdedigend Berkum. De eerste goal in de 21e minuut resulteerde uit een vrije trap van Gabriël Fernando die door een taxatiefout van Huib Veurink zomaar in het net verdween.
Acht minuten later verdubbelde Han van Dijk na een snelle uitval de marge. In eerste instantie kon Huib Veurink de inzet van de ONS-spits met een goede reflex pareren, maar de Berkum-goalie had pech dat de bal precies voor de voeten van de ONS-spits viel, voor wie het vervolgens een koud kunstje was de 2-0 op het scorebord te brengen. Enkele minuten later was de wedstrijd feitelijk gespeeld, toen Nick Kleen met een prachtig schot in de kruising Berkum op een 3-0 achterstand zette.
Toch kreeg Berkum vlak voor rust de kans om de frustrerende achterstand te verkleinen. Eerst had Marc van der Meulen pech dat zijn kopbal op de deklat viel en een minuut later werd een strafschop van de Berkum-captain met een prachtige parade door de ONS-goalie gestopt.

Kort na de thee had Berkum twee keer pech dat kopballen van Martijn Brakke (49e minuut) en Frank van der Burg (51e minuut) op de lat en de paal uiteenspatten. Toen in de 53e minuut Johnsen Bacuna binnen een minuut wegens aanmerking op de leiding twee gele kaarten kreeg en uit het veld werd gestuurd, was de wedstrijd feitelijk beslist, hoewel het gedecimeerde Berkum nog niet wenste te capituleren en met 10 man de Friezen een kwartier lang behoorlijk onder druk wist te zetten. Dat werd in de 61e minuut beloond met een mooi doelpunt van Julian de Ruiter.
Het pleit voor het moreel van Berkum dat het daarna alles op alles zette en voor de minimale kans op een beter resultaat streed. Dat je daarbij het risico loopt in een counter te lopen, ligt voor de hand. Dat gebeurde dan ook in de 78e minuut, toen Han van Dijk met zijn tweede goal alle illusies van Berkum definitief de kop indrukte.
Berkum-trainer Arno Hoekstra was kort in ziin analyse: “Dit was niet onze wedstrijd. Wij leden in de omschakeling regelmatig balverlies. Wij hebben als team slecht verdedigd. Dat zijn de belangrijkste redenen voor het teleurstellende resultaat.”

Artikel delen:
Reacties 2
  1. De weg naar de eerste klasse is ingezet.Ook de beroemde Kat Side met vijf grijze luibuizers kunnen het tij niet meer keren.Volgend jaar een stapje terug met dit vreemdelingen legioen.Nu lekker slapen en snaveltjes toe.
    gemodereerd

  2. Ik dacht al waar blijft het verslag nou nou het gaat niet zo goed met de koopvereniging van Zwolle.
    Ik vrees volgend jaar een stapje terug, maar dat is niet erg want ik heb gehoord dat de geldboom begint op te drogen in Beerkum.Misschien is het oook tijd dat het arrogante bestuur met die godfather van de Veeren is gaat oprotten.Tijd voor een frisse wind en misschien krijgen de leden dan weer binding met de koopvereniging van Zwolle.
    gemodereerd

Reacties zijn gesloten.