Welkomstwoord van Jan Besselink, voorzitter van De Woonkoepel
Welkomstwoord van Jan Besselink, voorzitter van De Woonkoepel

Huurders SWZ kijken terug op geslaagde Huurdersdag

Zwolle – Huurdersbelangenvereniging De Woonkoepel organiseerde afgelopen zaterdag samen met Woningstichting SWZ een Huurdersdag. Met zo’n honderd deelnemers was het een geslaagde middag. De dag stond in het teken van ontmoeting en er waren verschillende workshops.

Na een welkomstwoord van Jan Besselink, voorzitter van De Woonkoepel en Wiepke van Erp Taalman Kip, directeur-bestuurder bij SWZ, begonnen de huurders aan de activiteiten. De eerste workshop ging over het thema overlast. Buurtbemiddeling Zwolle ging samen met de deelnemers in gesprek over de aanpak hiervan. Want een op de vier buren ergert zich wel eens aan zijn/haar buren. Wat kan je zelf doen om dit bespreekbaar te maken? Theaterzaken zorgde voor een ludieke presentatie.

De tweede workshop ging over vergroening van de wijk. De Straatboer uit Zwolle legde stap voor stap uit hoe je een geveltuin maakt. Alle deelnemers kregen een goodiebag mee naar huis waarmee zij hun eigen geveltuin kunnen aanleggen. De Huurdersdag eindigde met een lunch.

Deelnemers blikken enthousiast terug op de dag. “Het is fijn om elkaar weer te ontmoeten!” zeggen meerdere deelnemers. “Het was een leuke en leerzame dag.”

De Huurdersdag wordt eens in de twee jaar georganiseerd.

Artikel delen: