Erna Oosterveen (rechts) en Corine den Hollander - Foto: Annette Hagemeijer
Erna Oosterveen (rechts) en Corine den Hollander
Foto: Annette Hagemeijer

Erna Oosterveen over haar boek ‘Doorleven na je kankerbehandeling’

Zwolle – Ervaringsdeskundige Erna Oosterveen houdt in Nazorgcentrum IntermeZZo in Zwolle drie interactieve lezingen rondom haar boek ‘Ik Leef! Doorleven na je kankerbehandeling’.

De lezingen vinden plaats op 10, 11 en 24 mei. De bijeenkomsten zijn bedoeld voor mensen die te maken hebben (gehad) met kanker, zelf of als naaste. Ook professionals in de zorg en ondersteuning van mensen met kanker kunnen deelnemen.

Erna Oosterveen is schrijfster. Het eerste exemplaar van haar recent verschenen boek ‘Ik Leef! Doorleven na je kankerbehandeling’ werd onlangs uitgereikt aan Corine den Hollander, manager van IntermeZZo en oncoloog/radiotherapeut Gabriel Paardekooper van Isala.

Oosterveen interviewde voor haar boek vele mensen met kanker en deed uitgebreid onderzoek naar de gevolgen van behandelingen. Ervaringen van mannen en vrouwen, zowel jong als wat ouder, staan centraal. Ze spreken over de impact van hun kankerbehandeling op hun leven: fysiek, psychisch, sociaal-maatschappelijk, in relaties en vriendschappen en op het werk. Het herstellen en de draad van het leven weer oppakken kan een behoorlijke uitdaging zijn.

Voor jonge mensen met kanker (AYA’s) is de impact anders dan voor hen die al verder in hun leven zijn. Daarom biedt IntermeZZo speciale bijeenkomsten voor mensen met kanker van 18 tot 40 jaar. Ook de lezing ’Doorleven na je kankerbehandeling’ wordt eenmaal speciaal voor deze leeftijdsgroep gehouden.

In de lezing vertelt Oosterveen over de belangrijkste thema’s in haar boek en biedt verdieping door middel van opdrachten en tips, inspelend op de behoefte van de aanwezigen per lezing.

Oosterveen werkt als zelfstandig (wandel)coach, trainer en tekstschrijver. Ook coacht zij mensen die te maken hebben(gehad) met kanker, onder andere als vrijwillig professional bij IntermeZZo.

Wanneer
De lezingen vinden plaats:
• dinsdag 10 mei 15.00 uur
• woensdag 11 mei 19.00 uur
• dinsdag 24 mei 19.30 uur speciaal voor jonge mensen met/na kanker (AYA’s)

Aanmelden: info@intermezzo-zwolle.nl of (088) 642 6088.
Locatie: Dokter van Thienenweg 1A in Zwolle. Parkeren gratis voor de deur.

Foto's 2
Erna Oosterveen over haar boek ‘Doorleven na je kankerbehandeling’ - Foto: Annette Hagemeijer
Foto: Annette Hagemeijer
Artikel delen: