Toekomstplannen voor nieuw Hofvlietpark geschetst

Zwolle – De toekomstkansen voor het gebied Katerdijk-schiereiland Nieuw Hofvliet worden de komende maanden duidelijker in beeld gebracht. Burgemeester en wethouders hebben besloten een zogenoemde visie op te laten stellen voor wat de komende jaren het Hofvlietpark moet worden. De gedachte gaat daarbij naar een groengebied met kleinschalige mogelijkheden voor wonen, werken en recreatie. Eerder dit jaar maakte het college al bekend dat het monumentale Huize Hofvliet een grondige opknapbeurt krijgt. Het is de bedoeling dat Stichting Stadsherstel het karakteristieke pand in oude luister herstelt. 

Het gebied bij de Katerdijk biedt kansen om de entree van de binnenstad te versterken. Het toekomstige Hofvlietpark ligt in het verlengde van de Grote Markt, Melkmarkt en vernieuwde Rodetorenplein. Het voornemen is om door de ontwikkeling van het Hofvlietpark de ´groene vinger´ die van het Zwolse buitengebied tot in het centrum van de stad loopt te versterken. De visie kan dit voorjaar klaar zijn. Op basis van de visie wordt daarna een voorontwerp-bestemmingsplan voor het gebied gemaakt.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Tuurlijk, eerst een hele woonwijk slopen om plaats te maken voor het megalomane projectontwikkelingsdenken. Leuk parkje ernaast, enn iedereen is blij dat Zwolle zich op deze manier met een extra groene vinger eens lekker op de kaart kan zetten.

    Alweer zo’n extra groene tentakel aan de stadsvernieuwings-octopus.


    ⚠️ Meld

  2. Hofvliet parkje?
    Is dat het gebiedje tussen de Zwolse wolkenkrabbers van het Kraanbolwerk, Willemspoort, Pannekoekendijk/Burg. Roelenweg en begrenst door de geluidswallen van de A28?    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.