Neuropsycholoog Erik Scherder onthult webpagina over dementie - Foto: SamenZwolle
Neuropsycholoog Erik Scherder onthult webpagina over dementie
Foto: SamenZwolle

Digitaal startpunt voor dementievriendelijk Zwolle

Zwolle – Zwolle telt ruim 1800 mensen met dementie en er komen meer dementerenden bij. Een gevolg is dat meer Zwollenaren te maken krijgen met dementie. Zwolle wil juist daarom een dementievriendelijke stad zijn.

ZwolleDoet!, Wijz Welzijn en SamenZwolle zijn hier gezamenlijk mee aan de slag gegaan. Daarom is er op SamenZwolle een webpagina gecreëerd voor alle Zwollenaren die te maken hebben of krijgen met dementie. Nieuw aanbod wordt op deze pagina geplaatst, zo zal er in de toekomst steeds meer over dit onderwerp te vinden zijn.

Dementie is een ziekte die schade veroorzaakt aan de hersenen. Informatie wordt niet goed meer verwerkt. Simpele dagelijkse taken kunnen minder goed of niet meer uitgevoerd worden.

Neuropsycholoog Erik Scherder weet heel veel over het brein en heeft hier tijdens de Vitaal & Veilig Thuis-dag op 25 april in de Spiegel levendig over verteld. Hij benadrukt de meerwaarde van een dementievriendelijke stad en heeft tijdens zijn lezing aan 1200 senioren de pagina samenzwolle.nl/dementievriendelijk onthuld.

Artikel delen: