Zwolse kunstenaars kunnen werk aanmelden voor Art Flow Zwolle

Zwolse kunstenaars kunnen werk aanmelden voor Art Flow Zwolle

Zwolle – Zwolle wil graag een podium bieden voor kunst. De gemeente en Zwolle Marketing organiseren daarom deze zomer ‘Art Flow Zwolle’.

Op verschillende locaties wordt kunst getoond van Zwolse kunstenaars, aangevuld met werk van internationaal bekende kunstenaars uit Nederland en België. De kunst is via een route door de stad met elkaar verbonden. Zwolse kunstenaars kunnen zich aanmelden om bestaand werk te exposeren.

Het streven is om werk van vijf beeldende kunstenaars en twintig schilderkunstenaars te selecteren. Naast deze 25 Zwolse kunstenaars, nemen ook negen bekende beeldende kunstenaars uit België en Nederland deel met bestaand werk. De Zwolse kunstenaars worden via een open uitvraag uitgenodigd om bestaand werk in te zenden. Een onafhankelijke commissie van deskundigen beoordeelt welke kunstenaars in aanmerking komen voor de manifestatie.

Monique Schuttenbeld, wethouder van cultuur: “Zwolle groeit en daar hoort ook een grootstedelijk cultureel aanbod bij. De Zwolse cultuursector heeft hiervoor veel te bieden. Met ‘Art Flow Zwolle’ laten we de toekomstige verandering van Zwolle zien op het terrein van kunst en cultuur. Wij helpen onze kunstenaars om hun kunst zichtbaar te maken en zetten de Zwolse cultuursector hiermee op de landelijke en Europese kaart.”

Er wordt een route uitgezet langs de verschillende beelden en de expositie-instellingen. Art Flow Zwolle vindt plaats vanaf 21 mei tot en met eind augustus 2022. Op 21 mei wordt de kunstroute geopend met het werk van de internationale kunstenaars. Op 1 juni is de officiële opening van de expositie van de Zwolse kunstenaars.

Gemeente Zwolle nodigt beeldende en schilderkunstenaars uit om mee te doen aan de open uitvraag van de Zwolse cultuurzomer en een bestaand werk in te zenden. Aanmelden voor expositie kan tot en met 12 mei 2022.

Werk inzenden kan via het aanmeldformulier op https://www.visitzwolle.com/art-flow-zwolle/

Gemeente Zwolle heeft de selectie van deelnemers overgedragen aan een onafhankelijke commissie, bestaande uit leden van de kunstcommissie van het academiehuis en de adviesraad beeldende kunst. De inzendingen worden beoordeeld op kwaliteit, originaliteit en vernieuwing. Deelnemers krijgen vóór 21 mei bericht of zij zijn geselecteerd.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Ik ben zeer benieuwd. Tegenwoordig worden we overspoeld met die zelfbenoemde kunstenaars. Doodmoe wordt je ervan en kost de gemeenschap klauwen met geld. Lieden zijn ook moeilijk aan het verstand te brenegen dat ze beter een leuke baan kunnen gaan zoeken
    gemodereerd

Reacties zijn gesloten.