Motorcycle-Event zet stap vooruit

Zwolle – De zesde editie van het Motorcycle-Event heeft van vrijdag 30 januari tot en met zondag 1 februari 2009 ruim 17.500 bezoekers naar de IJsselhallen getrokken. Met een uitgebreid aanbod aan motorgerelateerde stands en spectaculair entertainment zorgden het Motorcycle-Event en de gelijktijdig georganiseerde Indoor Motorcross voor een onvergetelijk weekend! 


Foto: Pedro Sluiter Fotografie

Bezoekers gaven te kennen dat het Motorcycle-Event dit jaar een grote stap vooruit heeft gezet. Het enorme aanbod van nieuwe en gebruikte motoren bood voor ieder wat wils en de sfeer op de beursvloer was mede dankzij het zeer uitgebreide aanbod aan entertainment erg goed. Zo kregen motorliefhebbers de primeur van de wheely simulator en gaf het Trial Demo Team sublieme demonstraties op een trial parcours.  Bezoekers konden zich iedere dag inschrijven voor een proefles of meedoen aan een antislip cursus. Er werden demonstraties gegeven van de nieuwste sport Motoball, bezoekers konden instappen in de motorrace simulator of zelf op een trike, quad of pocketbike stappen. Een live band zorgde voor de juiste sfeer.

Op vier meter hoogte werd de nieuwste motorkleding aan het publiek getoond bij de modeshow, die vanaf de gehele beurs goed zichtbaar was. Volgens Ten Kate is de nieuwste trend in motorkleding de kleur wit, in combinatie met andere kleuren zoals goud/brons tinten. Dit is terug te vinden in pakken, laarzen, handschoenen en helmen. Deze trend was dan ook goed zichtbaar in het uitgebreide aanbod aan kleding van Ten Kate.

Daarnaast was het uitgebreide aanbod aan stands ongekend groot. Op de stand van Kalsbeek motoren was de Honda NR750 te bewonderen. Van deze zeer zeldzame motorfiets met ovale zuigers zijn wereldwijd slechts zo’n 300 exemplaren te koop.

De Indoor Motorcross trok dit weekend ruim 5.000 bezoekers. Organisatoren Jan Postema, Jarno Oldenijens, Gert Gruppen en medeorganisator Libéma/IJsselhallen kijken terug op een zeer geslaagd evenement. In de week voor de wedstrijden, werden er op het uitdagende parcours al trainingen gegeven door de Motocross school van Jan Postema. Het dansteam van zijn fitness studio zorgde in de pauzes en bij de finale shows van de Indoor Motorcross voor geweldige optredens met lichtshows en opzwepende muziek. Tijdens de demonstraties en wedstrijden werd commentaar gegeven door de bekende omroeper Diederik de Vries

De race is gewonnen door de Zuid-Afrikaan Shannon Terreblanche. Hij finishte in de Superfinale voor de Berg David Goossen en Nederlands Kampioen Bart Conen. Andere winnaars waren Mariëlle de Mol (dames), Richard Nugteren (MX1), Stefan Ludwig (MX2) en Marcel van Drunen (Supermoto). 

Kijk voor meer informatie op www.motorcycle-event.nl en www.indoormotorcross.nl.  

De volgende editie van het Motorcycle-Event vindt plaats van vrijdag 29 januari tot en met zondag 31 januari 2010 in de IJsselhallen in Zwolle.

Artikel delen: