Nieuwe Vecht - Foto: Wouter Steenbergen
Nieuwe Vecht
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Droge Koningsdag met koude start en weinig wind

Zwolle – Woensdagochtend vroeg is het koud, een temperatuur amper boven het vriespunt. Er kan nevel of mist hangen. Dat is een tijdelijke zaak, het verdwijnt allemaal vlot.

Koningsdag gaat vervolgens van start onder een mix van zon en wolken. Het is moeilijk aan te geven wie van de twee het gaat winnen boven Zwolle, we houden het op een gelijkspel. Gunstig is dat er de hele dag nauwelijks wind staat. Wie toch een zuchtje wind opmerkt: het komt uit het noorden tot noordwesten. Uit die hoek hoef je geen warmte te verwachten. Een middagtemperatuur rond 14 graden. In de avond lost de bewolking op.

In de nacht naar donderdag is het helder en koud. Mogelijk vormen zich mistbanken. Die verdwijnen overdag snel dankzij de zon, die er ‘s morgens meteen bij is. En er donderdag bij blijft, het is een zonnige dag met stapelwolken die de pret niet drukken. De middagtemperatuur komt na een frisse ochtend uit op ongeveer 17 graden.

Tot en met het weekend zitten we onder een koele noordelijke stroming, veroorzaakt door een hogedrukgebied boven de Britse Eilanden. Deze houdt storingen met regen op grote afstand. Zwolle gaat een aantal droge dagen tegemoet, waarbij de onzekerheid zit in de hoeveelheid bewolking. Maar elke dag laat de zon zich langer of korter zien. De middagtemperatuur rond 13 graden valt een beetje tegen.

Artikel delen: