Carnavalskrant Eileuvers is weer uit

Zwolle – Dinsdagmiddag werd door Stadsprins Kobus I aan burgemeester Meijer op de Borrelsboot de jaarlijkse Carnavalskrant van carnavalsvereniging De Eileuvers uitgereikt. De feestkrant valt woensdag 4 februari bij de Sassendonkers in de brievenbus. 

Voorheen werden de kranten door (hof)leden van De Eileuvers gelopen. Omdat Zwolle de laatste jaren behoorlijk gegroeid is, werd deze klus steeds lastiger. Daarom is die taak sinds 3 jaar uit handen aan de Huis aan huis bladen van Wegener. De Eileuvers hebben de redactionele inhoud verzorgd. De krant is een informatiebron voor de carnavals evenementen van 2009 maar bevat ook informatie over de verschillende geledingen van De Eileuvers. Ook wordt er 25 jaar terug gekeken.
 

Reeds in 1963 werden er plannen gemaakt om een carnavalskrant uit te geven. De propaganda-commissie zou een begroting maken, maar veel meer is er toen schijnbaar niet gebeurd, want het duurde tot oktober 1966 voor er weer een voorstel ter tafel kwam. Na gesprekken met het weekblad De Peperbus besloot het bestuur in 1967 éénmalig een krant uit te geven. Het werden 8 pagina’s, voornamelijk gevuld met advertenties. De teksten, waarin de Zwolse politiek op de korrel werd genomen, waren geschreven door Flip Trooster, Ernst Stavenuiter en Ab Klaassen. De krant werd in dit eerste jaar nog niet gebruikt om activiteiten van De Eileuvers aan te kondigen. Het volgend jaar kwam men weer een stapje verder. Voor het jubileumjaar 1967/1968 werd, in samenwerking met de VVV en drukkerij Waanders, de maandelijks verschijnende evenementen-kalender in een carnavalsjasje gestoken. Het resultaat was een prachtig magazine, waarin naast alle februari-activiteiten in Zwolle het eerste jubileum van de vereniging ruime aandacht kreeg. Burgemeester Roelen schreef ter inleiding lovende woorden over De Eileuvers, die zich met groot enthousiasme en veel opoffering aan (vrije) tijd en financiële middelen wisten te ontpoppen als gangmakers van alle mogelijke gebeurtenissen van algemeen belang.

Artikel delen:
Reacties 17
  1. Ja Jos, ik heb Joop nog nooit betrapt op een positieve opmerking, zeker niet in relatie tot carnaval. Kritisch zijn mag maar weet wel waar je over praat.


    ⚠️ Meld

  2. :Dha je kunt niet ergens kijken of meneer joop heeft weer negatieve comentaar ze noemen hem niet voor niks joop de klepzeiker hahahahaha ;D ;D


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.