Tineke Vlaming exposeert in Zwolle Zuid

Kunstenaar Tineke Vlaming exposeert vanaf februari in wijkcentrum SIO in Zwolle Zuid. Zij zal 2D werk laten zien. Tekeningen en schilderijen.

Tineke Vlaming over zichzelf: Op de middelbare school en de PABO waren bevlogen en stimulerende tekendocenten, die mij veel hebben geleerd. Verder ben ik, op een enkele cursus na, auto-didact en noem mezelf geen kunstenaar, maar ‘plaatjesmaker’. Dat komt ook omdat ik zoveel foto’s maak. Gevleugelde uitspraken: ‘ik ga mijn fototoestel uitlaten’ en ‘ik kijk met foto-ogen’ spreken voor zich. Ik kijk in een kader en ben zo op zoek naar mooie ‘beelden’, waarbij sfeer, kleur en structuur belangrijk zijn. Deze foto’s zijn vaak uitgangspunt en inspiratie bron voor mijn schilderijen. Mijn werk is illustratief en heeft dikwijls een diepere laag of symboliek.

“Ik schilder meestal met acrylverf op doek of paneel. De onderwerpen zijn divers: landschappen van de IJsseldelta rondom Zwolle, een paar strandtaferelen, franse bidstoelen, een stilleven en wat mensen-kinderen. Daarnaast maak ik voor mijn werk als muziek op schoot-docent en redacteur vaak illustraties bij (eigen) liedjes, lesmateriaal en verhaaltjes. Deze zijn gepubliceerd in o.a. een peuterliedboekje en muziekwijzer De Pyramide.”

SIO Zwolle is geopend op werkdagen van 9.00 uur tot 23.00 uur.

SIO kunt u vinden aan de Thorbeckelaan 2 te Ittersum.

De expositie is te bekijken tot de zomervakantie.

Artikel delen: