Potgietersingel - Foto: Wouter Steenbergen
Potgietersingel
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Droog en de zon heeft de overhand

Zwolle – Donderdag kent een koud begin. Het kwik is ‘s nachts tot dichtbij het vriespunt gedaald. En op de grond op sommige plekken er wellicht net onder: lichte vorst in de vroege ochtend. Nevel en een enkele mistbank in het buitengebied zijn dan ook mogelijk.

We bevinden ons aan de oostkant van een hogedrukgebied dat boven de Britse Eilanden ligt. Dat zorgt voor droog en rustig weer met een zwakke wind uit het noordoosten. Er is aanvoer van wolkenvelden vanaf zee. Zwolle ziet ze donderdag boven de stad verschijnen, maar de zon heeft veruit de overhand. De temperatuur klimt ‘s morgens uit het dal richting 17 graden in de middag. Prima wandelweer. ’s Avonds komt sluierbewolking op grote hoogte binnendrijven.

Vrijdag valt het met de zon waarschijnlijk tegen omdat een dikkere wolkenlaag boven Zwolle wordt verwacht. Het blijft droog. Er is een tikje meer wind vanuit het noordoosten en de temperatuur blijft met ongeveer 13 graden onder niveau.

In het weekend maakt Zwolle ook kans op bewolking die hinderlijk voor de zon is. Beide dagen is het droog bij een temperatuur die onder 15 graden blijft. Dat is aan de koele kant voor de tijd van het jaar.

Artikel delen: