Meppelerstraatweg - Foto: Wouter Steenbergen
Meppelerstraatweg
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Wolkenvelden, wel droog

Zwolle – Vrijdag valt het met de zonneschijn boven Zwolle tegen. Oorzaak is hoge en middelbare bewolking die vanuit het noordwesten over onze regio schuift. De zon komt daar lastig doorheen. Het blijft onder de wolken wel droog.

Aan het eind van de middag is de meeste bewolking gepasseerd, met een mooi avondzonnetje tot gevolg. Er staat een zwakke tot matige wind uit het noordoosten. Het is een koele wind, die niet helpt om Zwolle op te warmen. We beginnen ’s morgens vroeg met ongeveer 5 graden, de maximumtemperatuur ’s middags in de stad is een gematigde 14 graden. Zaterdag is dat niet haalbaar. De zon heeft ook dan te kampen met wolken.

Zaterdag is een enkel buitje vanuit het noorden mogelijk. Veel zal het niet te betekenen hebben. Zondag blijft het onder wolkenvelden en spaarzame zonneschijn droog. De wind op beide dagen is over het algemeen zwak uit noordelijke richtingen, soms even matig.

Volgende week houdt hoge druk in onze buurt neerslaggebieden eerst nog op afstand. Halverwege de week trekt het hogedrukgebied zich terug naar het westen. Een storing met wat regen zou dan over Zwolle kunnen trekken, maar erg actief ziet het er niet uit. De temperatuur gaat richting 15 graden.

Artikel delen: