Voorbeschouwing Ajax – PEC Zwolle

Voorbeschouwing Ajax – PEC Zwolle

Zwolle – PEC Zwolle speelt zaterdagavond om 18.45 uur de uitwedstrijd tegen regerend landskampioen en lijstaanvoerder Ajax. In de Johan Cruijff ArenA zullen de Blauwvingers trachten de grote favoriet te verrassen.

Het is alweer een tijdje terug dat beide ploegen elkaar troffen. In speelronde vier stonden PEC Zwolle en Ajax in Overijssel tegenover elkaar. Sébastien Haller was met twee doelpunten de gevierde man (0-2). Het was de wedstrijd waarin Elikia Mbinga zijn debuut maakte en Mees de Wit een handbreuk opliep.

Inmiddels zijn we maanden verder en staat Ajax nog steeds bovenaan. De Amsterdammers zijn al wel wekenlang in een mindere vorm, maar mede door sterke eindfases werd puntenverlies meerdere keren voorkomen. Toch is een nieuwe landstitel nog absoluut geen zekerheid. Na de verloren bekerfinale tegen PSV beseffen de Noord-Hollanders dat de concurrent uit Eindhoven bloed ruikt en er alles aan zal gaan doen om naast de beker ook de landstitel voor de neus van Ajax weg te kapen.

PEC Zwolle staat er nog altijd niet goed voor, maar de hatelijke laatste plaats hebben de Blauwvingers in ieder geval verlaten. Vorige week werd in Waalwijk gewonnen van RKC (0-2) en daarmee pakte Zwolle al het twintigste punt na de winterstop. Het bleek na het weekend ook een ontzettend belangrijke driepunter gezien de resultaten van andere concurrenten. Want ook Fortuna Sittard en Willem II pakten de volle buit, waardoor Sparta Rotterdam ineens de hekkensluiter is. Na de twee zeges op AZ en RKC zit het met het vertrouwen dus wel goed bij de Blauwvingers, maar dat het tot de laatste speelronde spannend zal blijven in de staart van de Eredivisie staat vast. Na Ajax-uit wordt er nog twee weekenden gevoetbald en staat er nog een midweeks duel op de rol. Tegenstanders zijn achtereenvolgens FC Utrecht (t), Sparta Rotterdam (u) en PSV (t).

,,Ajax-uit is een lastig wedstrijd, al liggen er altijd kansen”, weet trainer/coach Dick Schreuder. ,,De afgelopen periode hebben we aangetoond dat we goed tegenstand kunnen bieden tegen topploegen. We spelen zaterdag dan ook gewoon in onze eigen stijl. Natuurlijk is de streep dichtbij en gaan we elke week voor resultaat om onderin weg te komen, maar de focus ligt daarbij enkel op onszelf. We komen van heel ver en dus is het fijn dat we voor nu boven de rechtstreekse degradatieplekken staan. We hebben het in eigen hand, dat besef leeft enorm in de groep.”

Rob Dieperink is zaterdag vanaf 18.45 uur de leidsman in Amsterdam. Assistent-scheidsrechters zijn Erwin Zeinstra en Freek Vandeursen. Offcial is Ingmar Oostrom. Allard Lindhout is de VAR en hij wordt geassisteerd door Frank Jansen.

Artikel delen: