Berkum knokt zich langs Eemdijk

Berkum knokt zich langs Eemdijk

Zwolle – Berkum heeft op eigen terrein een zwaarbevochten maar uiterst nuttige 1-0 winst behaald tegen Eemdijk. De bezoekers openden sterk maar zakten na de openingsgoal wat in en konden daarna, ondanks massale druk, geen bres meer slaan in een hecht Zwols collectief.

“We hebben met zijn allen geknokt en gestreden. In de eerste 10 minuten was het lastig maar daarna kregen we het beter voor elkaar,” zag Berkum-trainer Arno Hoekstra. “Ik ben heel blij hoe we ons gepresenteerd hebben.” Eemdijk-coach Willem Romp vond dat zijn ploeg het na de openingsfase liet liggen. “In het eerste kwartier moeten we een goal maken, daarna voetbal je tegen jezelf en wordt het een heel vervelende wedstrijd voor ons.”


Het door blessures en een schorsing gehandicapte Berkum had het direct zwaar tegen de furieus openende bezoekers en kroop al in de eerste minuten twee keer door het oog van de naald. Onmiddellijk na de aftrap ontsnapte de thuisclub toen chaos voor het Zwolse doel niet werd afgestraft en na vijf minuten haalde Berkum-captain Marc van der Meulen een inzet van Jeffrey van de Dikkenberg van de doellijn. Vrijwel uit het niets kwam Berkum daarna echter op voorsprong. Nadat Julian de Ruiter er bij een uitval een corner uit had gesleept werd er eerste instantie nog weggewerkt, maar Eemdijk-keeper Jeroen de Harder leverde de bal vervolgens in bij Martijn Brakke die van dichtbij de 1-0 binnen kon schuiven.
Dat was een flinke tik voor de tot dat moment dominante ploeg uit Bunschoten en Berkum kwam er langzamerhand wat beter in. In de 26e minuut kwam de thuisploeg zelfs dichtbij een grotere voorsprong, maar een kopbal van De Ruiter ketste via de lat over het Eemdijk-doel. Aan de andere kant behoedde Berkum-keeper Huib Veurink zijn ploeg vlak vóór rust voor de gelijkmaker door de bal onder de lat weg te tikken.

Direct na de hervatting stuurde Ivar Nijboer zijn rechterspits De Ruiter prima over rechts op pad, maar doelman De Harder kon de daarop volgende inzet keren en even later schoot Nijboer na een goede combinatie over het Eemdijk-doel. De bezoekers zetten steeds meer druk en dat leek na een uur succes op te gaan leveren bij een vrije trap van Jesper van Dalen, maar Berkum-keeper Veurink haalde de bal fraai uit de bovenhoek. Ook in het vervolg bleef het massale Eemdijk-offensief zonder succes. De bezoekers combineerden goed maar bleken voorin te onmachtig, mede doordat de Berkum-defensie, onder leiding van de uitstekend spelende Marc van der Meulen, goed op de been bleef en niets weggaf.
Berkum haalde daarmee drie zeer welkome punten binnen in de strijd om lijfsbehoud en de ploeg steeg twee plekken naar de 10e plaats in de Hoofdklasse B. Komende dinsdag wacht voor de Zwollenaren nog het restant van het eerder, na een half uur, gestaakte duel tegen DETO Twenterand en ook dan kan de ploeg dus belangrijke stappen zetten.

Foto's 10
Berkum knokt zich langs Eemdijk
Berkum knokt zich langs Eemdijk
Berkum knokt zich langs Eemdijk
Berkum knokt zich langs Eemdijk
Berkum knokt zich langs Eemdijk
Berkum knokt zich langs Eemdijk
Berkum knokt zich langs Eemdijk
Berkum knokt zich langs Eemdijk
Berkum knokt zich langs Eemdijk
Artikel delen:
Reacties 2
  1. En de ongeslagen thuisstatus van vv Berkum houdt stand. Bovendien staan de Berkummers fier bovenaan in de periodestand zodoende blijft promotie reëel. Goed gedaan mannen!
    gemodereerd

  2. Arno is een man met een ongekend talent, bijzonder om de man te zien trainen. Geeft een mooie positueve draai aan het eens zo vergruisde vvberkum. Waar ze ten tijde beter konden frituren dan voetballlen
    gemodereerd

Reacties zijn gesloten.