Zwolle sterk vertegenwoordigd in Homelesscup

Zwolle – Dit jaar zal het Zwolse dak- en thuislozenteam wederom vertegenwoordigd zijn in de landelijke straatvoetbalcompetitie voor dak-en thuislozen, de Dutch Homelesscup. Speelden vorig jaar alleen de bewoners van de Herberg mee, dit jaar betreft het een unieke samenwerking van de Herberg en het Leger des Heils en vormen de bewoners van het Leger Des Heils en de RIBW Zwolle samen een team.

Er wordt al volop getraind voor de competitie die in maart van start zal gaan. Het team is al goed op elkaar ingespeeld en er zijn enkele zeer talentvolle spelers. Zwolle is dit jaar sterk vertegenwoordigd in de Dutch Homelesscup en de verwachtingen zijn dan ook hoog gespannen. De Homelesscup wordt oa georganiseerd door de stichting ‘Meer dan voetbal’. Dit is een onderdeel van de KNVB. Een doel van de competitie is dat de deelnemers een start kunnen maken naar een beter leven door middel van voetbal. Door het voetballen zijn de deelnemers even niet bezig met hun dagelijkse problemen, komen ze in een betere conditie en zijn ze op een positieve manier zichzelf aan het ontwikkelen.

Het voetbalteam wordt gesponsord door bouwgroep Moes, in de vorm van een voetbaltenue, trainingspakken en sporttassen. De begeleiding bij de re-integratie is in handen van USG Restart. De begeleiding van het team is in gezamenlijke handen van de RIBW Zwolle en het Leger Des Heils.

Artikel delen: