Aa-Landen - Foto: Wouter Steenbergen
Aa-Landen
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Prima lentedag

Zwolle – Maandag is een prima lentedag met veel zonneschijn. In de blauwe lucht boven Zwolle ontwikkelen zich ‘s middags onschuldige stapelwolken. Er komt geen regen uit, het blijft de hele dag droog.

De wind komt uit noordelijke richtingen, maar is zo zwak dat je er in de stad weinig van merkt. Dit helpt om het een aangename dag te maken. Na een ochtend met ongeveer 4 graden op de thermometer, hebben we in de middag ongeveer 17 graden te pakken. De meizon heeft kracht en daardoor voelt het warmer aan dan de Zwolse thermometers aangeven. We hebben droog weer, onder invloed van hogedrukgebieden boven de Atlantische Oceaan en de Noordzee. Die zorgen voor aanvoer van lucht uit de frisse noordhoek.

Als de zon wegblijft merk je dat meteen, zoals op dinsdag. Vanuit het noorden schuift dan een zwak front met veel bewolking over. De middagtemperatuur blijft steken in de buurt van 13 graden. Vooral rond het middaguur zou er enig gedruppel uit de wolken kunnen vallen. De wind trekt in de middag vanuit noordelijke richtingen aan van zwak naar matig, kracht 3.

Woensdag tot en met vrijdag is er een afwisseling van zon en wolkenvelden vanaf zee. De kans op regen in Zwolle is eerst praktisch nul, op donderdag en vrijdag is een buitje mogelijk. De temperatuur gaat aan het eind van de week vermoedelijk in de lift.

Artikel delen: