Gevaarlijke berm Kuyerhuislaan en Herfterlaan

Zwolle – CDA Zwolle gaat aan het college vragen stellen over de gevaarlijke bermsituatie bij de Kuyerhuislaan en Herfterlaan. Onlangs zijn bij genoemde wegen werkzaamheden uitgevoerd en hierbij zijn deze wegen versmald.

Het gevolg is dat auto’s elkaar amper kunnen passeren. Maar ook kunnen fietsen niet of nauwelijks gepasseerd worden. Daarbij ligt bovendien de berm een stuk lager dan het wegdek. Hierdoor ontstaan gevaarlijke situaties voor zowel automobilisten als fietsers, zegt Martien van Gurp namens de fractie van de CDA. Hij vraagt zich af of het college op de hoogte is van de gevaarlijke situatie bij genoemde wegen, en of het college voornemens is hiertegen maatregelen te treffen.

Artikel delen:
Reacties 6
 1. welke idioot heeft dit plan bedacht cq goedgekeurd ? eerst een maand ellende doordat alles over de boerendanserdijk moest en vervolgens zie je dat ipv opgeknapt, de hele bende verziekt is door de heren wegenbouwers. erg smal en de taxi,s die af en aan rijden naar de ambelt balen enorm. iedereen incl. joop dacht dat de weg breder zou worden gemaakt en er een oplossing zou komen voor al die kantoorgasten die perse elke dag van berkum en omgeving willen genieten in hun pauze en dan midden op de weg gaan lopen met zn tienen tegelijk. maar we zijn weer eens gefopt door onze gemeente. degene die hier verantwoordelijk voor is zou direkt op non-actief moeten, dit heeft de burgers tienduizenden euro,s gekost en er zal zeker eenzelfde bedrag nodig zijn om de boel nog een beetje recht te breien.


  ⚠️ Meld

 2. Zou me niet verbazen als dat soort wegen expres worden versmald. Allemaal in het kader van; dan rijden de auto’s minder hard, maar feitelijk worden de zwakke weggebruikers gewoon als levende verkeersremmers gebruikt. Slechte zaak.


  ⚠️ Meld

 3. grappig. ik kom net thuis van een skeelertochtje oa daar langs. Was blij met het mooie gladde asfalt :-). Was me niet opgevallen dat het smaller was geworden…


  ⚠️ Meld

 4. Dan moet je eens er langs rijden als de taxibusjes voor de Ambelt er rijden. Ik had ook verwacht dat er verbreding zou komen, of een duidelijke fietsstrook o.i.d.. Als de eerste fietser platgereden of de eerste taxibus vol kinderen tegen een boom eindigt in een uitwijk poging dan komt er misschien aktie. Ik hou veel van behouden van bomen e.d., maar in dit geval moeten ze gewoon weg om een fietspad te kunnen maken. Nog even en dan reist mijn kind daar weer dagelijks en ik hou mijn hart vast.


  ⚠️ Meld

 5. de kuyerhuis laan wordt al sinds jaar en dag gebruikt als sluiproute door taxibusjes. soms weet ik niet wie nou wie vervoert. ze rijden daar als gekken. maar dat zal de taxichauffeurs van tegenwoordig wel gewoon zijn. mijn man heeft jaren geleden als taxichauffeur bij het destijds respectabele bedrijf tadema gewerkt. toen stond het beroep nog in hoog aanzien en werd hij door zijn gezin met hoge hoed naar zijn werk gebracht.


  ⚠️ Meld

 6. we hebben t wel over de kuyerhuislaan vanaf urbana overgaand in de herfterlaan, de taxibusjes gebruiken de kuyerh.l. als sluiproute dus wel ff to the point


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.