Schoolhandbaltoernooi populair op basisscholen

Zwolle – Woensdag 11 februari strijden ruim 300 basisschoolkinderen van tien Zwolse basisscholen in maar liefst 28 teams om de felbegeerde handbalbokaal. SportService Zwolle organiseert dit jaar wederom in samenwerking met handbalverenigingen sv Tyfoon en sv Zwolle Handbal het Zwolse schoolhandbaltoernooi voor basisschoolkinderen. Vorig jaar is het toernooi nieuw leven ingeblazen met alleen een competitiemiddag voor groep 7/8. Dit jaar zijn er ook voldoende enthousiaste teams uit groep 5/6 gevonden die samen de strijd aan willen gaan. 

Vanaf 13.30 uur starten de eerste teams uit groep 5/6 om de strijd aan te gaan om ‘schoolhandbalkampioen’ van Zwolle te worden. Vanaf 16.00 uur starten de teams uit groep 7/8 met hun eigen toernooi. Dit jaar is de belangstelling voor het schoolhandbaltoernooi een stuk groter dan vorig jaar. Waar vorig jaar het aantal inschrijvingen bij groep 5/6 te laag was om het toernooi door te laten gaan en er alleen een toernooi plaatsvond voor groep 7/8, liepen dit jaar de inschrijvingen met grote aantallen tegelijk binnen. De organisatie van het toernooi is hier dan ook erg blij mee, want dit geeft aan dat de handbalsport het afgelopen jaar meer is gaan leven op de scholen en dus bij de kinderen. Vrijwilligers van sv Tyfoon en sv Zwolle Handbal zetten zich dan ook graag in om de leerlingen een leuke, plezierige en sportieve middag te verzorgen.

Naast een winnaar met de meeste gewonnen wedstrijden houden de scheidsrechters gedurende de middag de teams ook nauwlettend in de gaten op (on)sportief gedrag. SportService Zwolle, sv Tyfoon en sv Zwolle Handbal hanteren een aantal Fair Play-regels, waarop de kinderen beoordeeld worden. Respect hebben voor de tegenstander en voor de scheidsrechters, naleving van de regels, zuinig en netjes zijn met het materiaal zijn dergelijke gedragsregels. Het team met de meeste ‘sportieve punten’ wint aan het eind van de middag de Fair Play-bokaal.

SportService Zwolle ziet, als uitvoerder van het gemeentelijke sportbeleid, de schoolsporttoernooien als uniek middel om kinderen van de basisschool plezier te laten ervaren in sport en bewegen. Uiteraard benut SportService Zwolle de bestaande kennis bij de diverse sportverenigingen bij de organisatie van een schoolsporttoernooi. 

De schoolsporttoernooien vormen een onderdeel van het programma van SportService Zwolle, waarbij zowel binnenschools als naschools toegewerkt wordt naar het aankomende schoolsporttoernooi. In de les bewegingsonderwijs en de wijkgerichte sport- en bewegingsactiviteiten wordt gericht een aanbod georganiseerd, zodat de kinderen een goede voorbereiding krijgen op het schoolsporttoernooi. Dit schooljaar staan ook weer voetbal, tafeltennis en korfbal op de kalender. 

Artikel delen: