Diezerkade - Foto: Wouter Steenbergen
Diezerkade
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Zon, wolken en een prima middagtemperatuur

Zwolle – Donderdag oogt het weer in Zwolle goed en het voelt prima. Het is niet meer zo koud ‘s morgens. ’s Middags stijgt de temperatuur in de stad naar 20 graden. De zon zorgt in samenspel met wolken voor een aangename Bevrijdingsdag.

Genoemde wolken kunnen de zonneschijn tijdelijk dimmen, maar het blijft over het algemeen vrij zonnig en veruit de meeste tijd droog. In de loop van de middag en begin van de avond is er een heel klein kansje op een licht buitje. Dit kondigt zich aan met opzwellende stapelwolken. Hoe staat het met de wind? Die komt uit het noordwesten en doet weinig op donderdag. In de nacht naar vrijdag valt de wind weg. Mogelijk krijgt Zwolle vrijdagochtend te maken met mist afkomstig van de Noordzee.

Vrijdagochtend vroeg kan die zeemist er nog hangen, maar lost spoedig op. De zon komt erbij en het kwik gaat naar ongeveer 20 graden ‘s middags. In de loop van de dag arriveert bewolking vanuit het noordwesten. Dit is de voorbode van een regenzone die in de nacht van vrijdag op zaterdag over Zwolle trekt.

Zaterdag is er nog kans op een nagekomen buitje, maar het weer is verder zonnig van karakter. Met een matige noordenwind valt de temperatuur iets lager uit dan op vrijdag. Zondag is er veel zon. De temperatuur levert echter nog iets in. Dit is een tijdelijke dip, in de loop van volgende week wordt het een heel stuk warmer.

Artikel delen: