VV Berkum
VV Berkum

Berkum naar onvoorspelbaar Noordscheschut

Zwolle – Berkum speelt zaterdag uit bij het grillige Noordscheschut, dat al het hele seizoen in de kelder van de Hoofdklasse B bivakkeert maar juist de laatste weken resultaten begint te verzamelen en onvermoede krachten lijkt te hebben aangeboord.

“Het wordt een lastige wedstrijd tegen een stugge tegenstander, die soms punten pakt waar je het niet verwacht,” voorziet Berkum-middenvelder Björn Bakker. “Voor ons wordt het ook een heel belangrijke wedstrijd, want gezien de stand en het zware programma dat we nog krijgen zullen we deze moeten winnen.”

Noordscheschut heeft moeilijke tijden achter de rug: de ploeg van trainer Marc van Meel slikte dit seizoen al achttien nederlagen. De Drenten wonnen nog maar drie keer, en al die overwinningen werden op het eigen, lastig bespeelbare terrein geboekt.

De ‘Schutters’ zijn vooral de laatste weken bezig met punten sprokkelen. Twee weken geleden werd SDC Putten met 3-1 aan de kant gezet, waarbij Rijnald Vos en Mees Vos (2 keer) voor de Drentse doelpunten zorgden. Afgelopen zaterdag sleepte Noordscheschut door een 0-0 remise bij het in eigen huis lastig te bestrijden De Dijk opnieuw een punt binnen. Met een zwaar accent op de defensie en een goed keepende Roy Boertien bleef Noordscheschut daar overeind, ook toen De Dijk in de tweede helft flinke kansen kreeg. Dat ging wel ten koste van de nodige gele kaarten bij de Drenten en tegen het slot moest Aron Boer zelfs met een dubbele gele prent het veld ruimen.

Noordscheschut-trainer Marc van Meel was na afloop niet ontevreden. “Ik denk dat zij 75 procent van de tijd de bal hadden en wij 25 procent. Maar wij stelden daar een fantastische instelling tegenover en verdedigden gedisciplineerd,” liet hij weten aan het Dagblad van het Noorden.

Berkum pakte vorige week kostbare punten door Eemdijk met 1-0 te verslaan en speelde afgelopen dinsdag met 1-1 gelijk in het resterende uur van de eerder gestaakte wedstrijd tegen DETO Twenterand. Dat duel werd hervat bij een 0-1 tussenstand maar nu was Berkum, met name in de tweede helft, de bovenliggende ploeg. Van de kansen werd er slechts één benut. In de 69e minuut stuurde Lars van Gerner rechterspits Julian de Ruiter op pad, die fraai de gelijkmaker binnen schoot.

In september was Berkum in eigen huis veel te sterk voor Noordscheschut, dat met een 4-0 nederlaag naar huis werd gestuurd. De Zwollenaren kwamen snel op 1-0 door Chris van der Meulen, maar na rust kwam de ploeg van trainer Arno Hoekstra echt op stoom. Door goals van Johnsen Bacuna, nogmaals Chris van der Meulen en Boy Boeloerditi werd het uiteindelijk een ruime overwinning voor de Zwollenaren.

Inmiddels staat Berkum op de tiende plaats in de Hoofdklasse B, op de hielen gezeten door een serie achtervolgers, en dreigt voor Noordscheschut het doek te vallen. De voor beide partijen belangrijke wedstrijd Noordscheschut-Berkum wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Luc Baars uit Tilburg, die op Sportpark De Meulewieke aan de Coevorderstraatweg 40 in Noordscheschut om 14.30 uur af zal laten trappen.

Artikel delen:
Reacties 2
 1. Arno “Ancelotti” Hoekstra rijgt ook dit seizoen het ene na het andere succes aan elkaar. Jeugd inpassen, periodetitel pakken en promoveren naar de 3e Divisie? Niets is onmogelijk. Zaterdag winnen tegen het al gedegradeerde Noordscheschut dan is de 3e Divisie weer een stap dichterbij.
  Er is nog ruimte in de 2e supportersbus, dus meld je aan nu het nog kan.
  gemodereerd

 2. Hoppa. De vraag is niet of er gewonnen wordt, maar met hoeveel.

  vv Berkum fier bovenaan in de strijd om het periodekampioenschap na de 0 -1 overwinning op Noorscheschut. De Berkummers verkeren momenteel in een bloedvorm en een schitterend slot zoals ik maanden schrijf, komt steeds dichterbij.

  Derde Divisie !! Arno Arno Arno bedankt !!
  gemodereerd

Reacties zijn gesloten.