Kijkje achter de schermen bij ROVA

Kijkje achter de schermen bij ROVA

Zwolle – ROVA vierde mei vorig jaar haar vijfentwintigjarig jubileum. Om inwoners van de 23 aangesloten gemeenten te betrekken bij deze mijlpaal opent ROVA op zaterdag 14 mei de deuren.

Op deze ‘Ontdek ROVA Dag’ kunnen inwoners van Zwolle en andere belangstellenden een kijkje achter de schermen nemen bij ROVA. De veelzijdigheid van de activiteiten die ROVA dagelijks voor bijna een miljoen inwoners uitvoert staan centraal.

Van 10.00 tot 16.00 uur is iedereen welkom op de locatie op de Hessenpoort in Zwolle, waar een gevarieerd programma is samengesteld voor jong en oud. De Zwolse Tower-Snörr’n treden op tussen 13.00 en 14.00 uur en gedurende hele dag kan iedereen meebouwen aan een groot insectenhotel. Ook kunnen bezoekers helpen een verfkunstwerk te maken op een grote container.

Voor kinderen zijn er twee winacties, een kleurplaat kan worden gedownload via www.rova.nl/25jaar. Als kinderen deze ingekleurd inleveren, krijgen zij een ROVA speelgoedvrachtwagen. Daarnaast kunnen kinderen tijdens de Ontdek ROVA Dag een afvalkunstwerk maken waarmee ze kans maken op een meeloopdag bij ROVA. Tevens is er een leuke en leerzame speurtocht uitgezet over het hele terrein.

Vanwege de feestelijkheden is het milieubrengstation 14 mei gesloten voor het wegbrengen van afval en grondstoffen.

Artikel delen: