People’s Business Zwolle

Zwolle – Het netwerkevenement People’s Business Zwolle is 4 februari jl. voor Windesheim het startsein geweest van drie initiatieven met het bedrijfsleven. Met advies- en ingenieursbureau DHV heeft Windesheim een convenant ondertekend gericht op kennisuitwisseling. Met Fidder & Löhr gaat Windesheim trainingen opzetten en aanbieden. Ook is de Innovatieversneller, het digitale loket voor innoverende ondernemers, geopend. In het convenant met DHV zijn afspraken gemaakt over kennisuitwisseling op terreinen als bouwkunde, verkeerskunde, civiele techniek, bouw- en projectmanaqement, gebiedsontwikkeling en stedelijke vernieuwing. DHV richt zich op het in haar advisering op duurzame ontwikkeling van de leefomgeving en wil daarbij met Windesheim samenwerken. Directeur Bart Humblet van DHV is verheugd met het convenant: “DHV heeft een groot aantal projecten in de regio en ik ben ervan overtuigd dat wij veel voor elkaar kunnen betekenen.”

Ook met Fidder & Löhr is een overeenkomst getekend die zich richt op kenniscirculatie. Het bureau Fidder & Löhr bundelt uitgeven, informatieverwerking en ICT. Naast het uitwisselen van studenten en medewerkers gaan Windesheim en Fidder & Löhr trainingen ontwikkelen en aanbieden op het gebied van management, communicatie en ICT. Directeur William van Hees van Fidder & Löhr: “Wij zijn zeer tevreden met het sluiten van een convenant met Windesheim, het is een bekroning op de samenwerking van de afgelopen twee jaar. Zo zullen wij de komende periode de kennis en ervaring bundelen om in de toekomst nog meer voor elkaar te kunnen betekenen.” 

Tijdens People’s Business Zwolle werd ook de Innovatieversneller geopend. Dit digitale loket voor ondernemers is een initiatief van Kennispoort, waarin regionale werkgeversorganisaties, overheden, kennisinstellingen en subsidieorganisaties samenwerken. Ondernemers met innovatieve ideeën en plannen over bijvoorbeeld duurzaamheid, kunststof en chemie, food, zorg of ict kunnen hier terecht voor ondersteuning bij het realiseren van hun ideeën. Naast de provincie Overijssel, gemeente Zwolle, Kamer van Koophandel Oost Nederland is ook Windesheim partner van Kennispoort. Kennisuitwisseling en innovatie staan bij Kennispoort centraal.

 

People’s Business Zwolle werd gisteren bezocht door 1.700 ondernemers. Vooral prof. dr. Pieter Winsemius trok veel belangstelling. Daarnaast maakten ondernemers gebruik van de mogelijkheid om te speeddaten met de burgemeester en wethouders van Zwolle en volgden ze masterclasses over creativiteit en ondernemerschap. Het beveiligingsbedrijf Bloemink Security werd gekozen tot starter van het jaar. MKB Ondernemer van het jaar werd textielarchitectuurspecialist Poly-Ned.

Artikel delen: