Ter Borchstraat - Foto: Wouter Steenbergen
Ter Borchstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Grijs in de ochtend, later komt de zon erbij

Zwolle – Vrijdagochtend schuift laaghangende bewolking en mogelijk ook mist over Zwolle. Kans op slecht zicht. De mist verdwijnt ‘s morgens vlot, de grijze bewolking neemt er iets meer tijd voor. Maar in de loop van de ochtend komt de zon steeds beter uit de verf.

De wind is zwak uit het westen tot noordwesten, in de middag misschien net matig, kracht 3. Dankzij zonneschijn en weinig wind stijgt het kwik naar een mooie 20 graden of nog iets hoger. Wolken drijven boven Zwolle, het weerbeeld blijft echter vriendelijk. Er staat vrijdag geen neerslag op het programma. In de avond verschijnt hoge bewolking, de voorbode van een storing die vanuit het noordwesten op Zwolle afkomt.

In de nacht van vrijdag op zaterdag wordt de bewolking dikker en er gaat regen uit vallen. De neerslag bereikt Zwolle pas aan het eind van de nacht. Ook zaterdag overdag is er kans op een bui. In de middag geleidelijk minder bewolking en meer zon. In de avond en nacht naar zondag is het opgeklaard.

Zondag belooft een droge en superzonnige dag te worden. Waarschijnlijk is er geen wolkje te bekennen. Bij een zwakke tot matige wind uit het noordoosten wordt het ‘s middags ongeveer 18 graden.

Na het weekend klimt de temperatuur steeds hoger boven de 20 graden uit. Goede kans dat het zomers warm wordt in Zwolle.

Artikel delen: