Lekker in je Lijf met cursus

Zwolle – Veel meiden in de middelbare schoolleeftijd voelen zich onzeker en zijn veel met hun uiterlijk en hun gewicht bezig. Speciaal voor deze meiden start de cursus ‘Lekker in je lijf’. De cursus is bedoeld voor meisjes tussen de 13 en 20  jaar en bestaat uit 8 bijeenkomsten. De kennismakingsgesprekken zijn op 18 februari, ’s middags.

In de groep leren de meiden manieren om zich wat lekkerder in hun lijf te voelen. Kijk op www.dimence.nl of www.hebikwat.nl voor meer informatie over de groepen. Wil je meer informatie of wil je je aanmelden, neem dan contact op met het cursusbureau van Dimence Zwolle, telefoonnummer 038-4269522 of via preventie.westoverijssel@dimence.nl

Sommige meiden dreigen vast te lopen in hun onzekerheid. Ze zijn constant met hun uiterlijk en hun gewicht bezig en voelen zich nooit ‘lekker in hun lijf’. Het denken hieraan is voor hen bijna een dagtaak. Daardoor kunnen eetproblemen (te weinig of teveel), overmatig lijnen,  faalangst, sombere buien of slaapproblemen ontstaan. Ze vinden vaak dat ze ‘er niet uitzien’, ze voelen zich eenzaam en hebben het idee dat niemand ze begrijpt.

In de groep treffen meiden elkaar die in vergelijkbare situaties zitten. Elke bijeenkomst bestaat uit een doe- en praatgedeelte. Verschillende onderwerpen komen aan bod: eten en lijnen, vriendschappen, zelfvertrouwen, zelfbeeld (hoe kijk je tegen jezelf aan), gevoelens, voor jezelf opkomen, grenzen aangeven en de toekomst. Door in de cursus met andere meiden te praten over waar ze tegenaan lopen, kunnen ze makkelijker herkennen wat er aan de hand is. Ze leren op een andere manier omgaan met eventuele problemen. Samen met deze onderwerpen bezig zijn, kan de meiden helpen om zich weer wat ‘lekkerder in hun lijf’ te voelen.

Kijk op www.dimence.nl of www.hebikwat.nl voor meer informatie over de groepen. Wil je meer informatie of wil je je aanmelden, neem dan contact op met het cursusbureau van de Dimence Zwolle, telefoonnummer 038-426 9 522 of via preventie.westoverijssel@dimence.nl. Zij kunnen je in contact brengen met een van de cursusbegeleiders en eventueel een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek.  

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.