Voorbeschouwing PEC Zwolle – FC Utrecht

Voorbeschouwing PEC Zwolle – FC Utrecht


Zwolle – Nog iets meer dan een week en dan is de laatste speelronde van de Eredivisie afgerond. Voor PEC Zwolle breekt daarmee de meest cruciale fase van het seizoen aan.

Met nog drie wedstrijden te gaan heeft de ploeg van trainer/coach Dick Schreuder door een sterke tweede seizoenshelft nog altijd zicht op handhaving. Een goed resultaat tegen FC Utrecht is daarbij van cruciaal belang. Zaterdag om 20.00 uur wordt er afgetrapt in Zwolle.

Stuivertje wisselen

Het is razend spannend onderin de Eredivisie. PEC Zwolle, Sparta Rotterdam en Willem II hebben allen 26 punten. Zwolle en Sparta, die elkaar komende midweek nog zullen treffen, hebben ook een doelsaldo dat gelijk is aan elkaar. Op de Tilburgers is het doelsaldo +7 en ook het onderlinge resultaat is, mocht het daar nog op aankomen, in Zwols voordeel. Hoewel het kijken naar de concurrentie altijd wel gedaan wordt in deze fase van de competitie, zullen de Blauwvingers zich vooral op datgene waar men zelf invloed op heeft focussen. Na de nederlaag in Amsterdam, waar PEC Zwolle in de afronding zichzelf vaker had moeten belonen, ging het vizier dan ook direct op FC Utrecht.

Tegenstander

De Domstedelingen bezetten momenteel de zevende plaats in de Eredivisie en zijn niet meer te achterhalen voor FC Groningen, dat achtste staat. Alleen plek zes, waar nu Vitesse staat, is nog haalbaar. Beide posities geven na de laatste speelronde recht op een ticket voor de play-offs om Europees voetbal (Conference League). Na zes duels zonder overwinning won Utrecht vorig weekend weer eens. Thuis werd N.E.C. Nijmegen met 1-0 geklopt door een treffer van Anastasios Douvikas. Diezelfde Douvikas zorgde eerder dit seizoen in de Galgenwaard voor de openingstreffer tegen PEC Zwolle. Dat duel werd door de ploeg van toenmalig trainer/coach Art Langeler uiteindelijk met 5-1 verloren.

Aan elkaar gewaagd

Kijkend naar de resultaten uit de afgelopen seizoenen, zijn beide ploegen zeker in Zwolle gewaagd aan elkaar. Vorig seizoen eindigde PEC Zwolle – FC Utrecht in 1-1. Ook het jaar daarvoor kreeg het duel geen winnaar (3-3). Weer een jaar eerder won PEC Zwolle voor het laatst van Utrecht. Dat duel staat menig Zwollenaar nog scherp op het netvlies. In de slotfase werd een 1-3 achterstand omgebogen in een 4-3 overwinning. Mike van Duinen scoorde toen vanaf de stip in de negentigste minuut de 3-3, om in blessuretijd de winnende voor zijn rekening te nemen.

Vooruitblik Dick Schreuder

“Het is de week van de waarheid. In ons geval en gezien de grote achterstand die we hadden, is het mooi dat we überhaupt meedoen en daarbij enorm gesteund worden. Voor morgen zijn nog tientallen kaarten te koop en woensdag is het uitvak uitverkocht. Samen gaan we de strijd aan. We hebben daarbij geen last van de spanning. Sterker nog, het geloof is groot. De voorbereiding op de wedstrijd(en) deze week is niet anders dan normaal, we gaan gewoon ons eigen ding doen.”

Resterend programma

Zaterdagavond komen ook de concurrenten van PEC Zwolle in actie, waarna woensdag 11 mei alle wedstrijden gelijktijdig om 20.00 uur beginnen. PEC Zwolle speelt dan tegen directe concurrent Sparta op Het Kasteel. Die zondag daarop worden de laatste wedstrijden afgewerkt. Dan ontvangt PEC Zwolle PSV.

Arbitrage

PEC Zwolle – FC Utrecht begint om 20.00 uur en staat onder leiding van Pol van Boekel. De leidsman wordt bijgestaan door assistent-scheidsrechters Richard Brondijk en Rob van de Ven. Official is Robin Gansner. De VAR in Zeist is Bas Nijhuis en de AVAR Angelo Boonman. Het programmaboekje is nu alvast online door te bladeren via deze link. De allerlaatste kaarten voor zaterdag koop je hier.

Bron: PEC Zwolle

Artikel delen: