Klanten slaan overvaller van shop gebroken kaak

Zwolle – Een 41-jarige man zonder vast woon- of verblijfplaats is donderdag 5 februari even voor 22.00 uur aangehouden op de Elbertsstraat nadat hij geprobeerd had een horecagelegenheid te overvallen. De man was even daarvoor een horecagelegenheid aan de Van Karnebeekstraat binnengekomen. 

De overvaller was direct doorgelopen en bedreigde achter de bar twee medewerkers met een mes. Hij eiste daarbij de kassa. Aanwezige klanten reageerden direct en werkten de man met behulp van een barkruk en een biljartkeu op de grond. Hierop konden zij de man het mes afnemen. De man werd vervolgens naar buiten gewerkt en de politie werd gebeld. Buiten ging de overvaller door het lint en gooide een fiets naar diverse auto’s. Hierbij raakten twee auto’s beschadigd. Daarna ging de man er vandoor achterna gezeten door één van de eigenaren van de beschadigde auto’s. Op dat moment kwam de politie ter plaatse en de man kon met behulp van een diensthond op de Elbertsstraat worden aangehouden. De man werd overgebracht naar het politiebureau waar later bleek dat hij een gebroken kaak had. Hij is voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. Zodra hij het ziekenhuis mag verlaten wordt hij voor nader onderzoek ingesloten.

Artikel delen:
Reacties 32
 1. de tekst
  is een beetje…!

  De overvaller was direct doorgelopen en bedreigde achter de bar twee medewerkers met een mes. Hij eiste daarbij de kassa.

  De overvaller liep gelijk door en bedreigde de twee achter de bar staande medewerkers. 😛


  ⚠️ Meld

 2. Die kerel was blijkbaar ook niet helemaal helder.
  Waarom zou hij met een hele kassa willen zeulen?
  De inhoud zou toch genoeg moeten zijn? 8)


  ⚠️ Meld

 3. Nah ik denk niet dat die mensen gewacht hebben om nog even hun naam op te geven en er zal ongetwijfeld ineens acuute vergeetachtigheid bij de rest opkomen.


  ⚠️ Meld

 4. Aaaaaah, ik vond het al zo vreemd. jammer dat die dakloze niet heeft teruggemept en er met die zwarte gemeenschaps knaken vandoor is gegaan.


  ⚠️ Meld

 5. Dan ben je ook wel dom om bij de sjaakste coffeeshop van zwolle een overval te willen plegen, prutser ;D Nou ja, hij had iig geen dartpijl in zijn kont.


  ⚠️ Meld

 6. @Snakel. Zwarte gemeenschaps knaken? Als je niet weet hoe zaken geregeld zijn, houd dan je commentaar voor je. Je komt nogal dom over zo!


  ⚠️ Meld

 7. het zijn overwegend mensen met een uitkering die in koffieshops rondhangen dat is algemeen bekend. ook is het algemeen bekend dat maar weinig koffieshops belasting af dragen!!


  ⚠️ Meld

 8. Hey Sjakel, je praat weer grote onzin. Algemeen bekend? Bij de mensen die niets weten van de hoed en de rand misschien. Zeker de shops in Zwolle hebben een prima staat van dienst, betalen netjes Belasting (anders word je shop gewoon gesloten door de Belastingdienst net als ieder ander bedrijf!).
  Juist in shops komen mensen uit alle bevolkingsgroepen. Van student tot ondernemer, artiest, kunstenaar en arbeider en arts. Het percentage werklozen is juist heel erg laag, gemiddeld gezien. Als er mensen overdag in een shop zitten wil dat niet meteen zeggen dat ze werkloos zijn. Ook ’s avonds en ’s nachts wordt er gewerkt! Een gouden regel in de meeste shops is juist dat de hele dag rondhangen niet geaccepteerd wordt en dat daar ook daadwerkelijk iets aan gedaan wordt. Jammer dat mensen zomaar iets roepen over zaken waar ze blijkbaar totaal geen kijk op hebben.


  ⚠️ Meld

 9. Sorry, Zwollenaar, maar als werkend mens heb ik geen tijd om hele dagen in de coffeeshop rond te hangen. Veronderstel dat de meeste klanten nachtdienst draaien?????Zet brilletje eens af……..

  Ik raak graag onder invloed van een biertje …….Heb ik, gelukkig, overdag geen tijd voor. Mijn baas ziet me aankomen..

  Mijn biertje drink ik trouwens thuis, Albert Heijn heeft geen gebruikersruimte 😉


  ⚠️ Meld

 10. Ook jij Brug, generaliseert. Niet iedereen zit daar hele dagen. Bier is trouwens harddrugs en in de shop gelukkig niet verkrijgbaar….


  ⚠️ Meld

 11. het meeste volk wat in die shops hangt is van een bedenkelijk allooi, als je ze voor die ramen ziet hangen zijn het idd niet de eersten die een baas zou aannemen.


  ⚠️ Meld

 12. Alcohol is een harddrug, hoewel deze stof in de meeste landen niet verboden is. Sterker nog, het gebruik van alcoholhoudende drank is diep geworteld (en algemeen geaccepteerd) in de westerse cultuur.

  Dit is een feit. Ook een feit is dat door een hele hoop mensen ( en zeer kortzichtige mensen zoals Sjakel, Joop en Brug) dit niet erkend wordt. Vandaar ook dat een hoop te jonge mensen alcohol mogen nuttigen van huis uit met alle gevolgen van dien.

  Voordat je iemand uitlacht kun je beter eerst goed beslagen ten ijs komen anders kom je wel heel dom over!!


  ⚠️ Meld

 13. Brug, als jij feitelijk wilt discussiëren, dan weet je dat een (toegstaan) te veel aan alcohol schadelijker is dan softdrugs.
  Daar kun je dus uit concluderen dat we met twee maten meten.
  Persoonlijk vertik ik het om met twee maten te gaan meten omdat ‘de wet me dit voorschrijft’.

  Meer feitelijkheid. Veel middelen worden onder valse voorwenselen verboden.

  Een verbod zegt mij dan ook niet zoveel, persoonlijk bepaal ik voor mezelf wat ik goed of verkeerd vind. De regering acht ik niet capabel om dit te beoordelen, althans, dat vertrouwen hebben ze bij mij nogal verprutst.


  ⚠️ Meld

 14. dat gezeur over werkloze in de coffeeshop zonder werk kan je t niet eens betalen en de mensen die de hele dag in de coffeeshop zitten is hoogstens 5% van de totale klanten kring ( als de shop van het hang volk moest leven waren er allang geen shops meer).
  en volgens mij zijn het de werkeloze die hier alleemaal onzin uitkramen ( mag hopen dat ze werkeloos zijn anders zitten ze het in de tijd van de baas te doen….


  ⚠️ Meld

 15. * Ben het met je eens dat de regering niet capabel is

  heb gewoon teveel klootzakkken,(lees onder ”valse voorwendselen”
  meegemaakt om objectief te kunnen zijn  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.