Landstede organiseert gratis cursus duurzaamheid

Zwolle – Landstede organiseert op dinsdag 24 februari en dinsdag 3 maart een tweedaagse avondcursus in Doepark de Nooterhof. De cursus genaamd ‘Duurzaamheid begint bij jezelf’ benadert duurzaamheid vanuit een groene invalshoek en richt zich voornamelijk op het dagelijkse leven.
De cursus duurzaamheid komt niet met kant en klare antwoorden, maar wil deelnemers mogelijkheden bieden waarin zij hun eigen keuzes kunnen maken.

Onderwerpen die aan de orde komen zijn; wat is duurzaamheid, waarom is duurzaamheid belangrijk en hoe duurzaam leef ik nu en wat kan ik doen als het gaat om afval, voeding en energie. Een onderdeel van de cursus is een bezoek aan het Earthship. Momenteel zijn Landstede onder andere de Milieuraad en de gemeente Zwolle bezig de Nooterhof op te waarderen tot een doepark, waar de natuur en duurzaamheid centraal staat.  Het Earthship, het toonbeeld van duurzaamheid dat de laatste maanden landelijke aandacht kreeg, krijgt de functie van een theehuis.

De cursus van twee avonden vindt plaats op dinsdag 24 februari en dinsdag 3 maart van 19.45 tot 22.00 uur. De cursus is gratis en is in de Kruidwisch aan de Goertjesweg 5 in Zwolle. Opgeven voor de cursus kan tot woensdag 18 februari. Het maximale aantal deelnemers is 15.

Voor opgave en/of meer informatie: 06 3093 3216, via e-mail: duurzaam@live 

Artikel delen:
Reacties 2

Reacties zijn gesloten.