CCC-ers de boom in

Zwolle – Vrijdag hebben leerlingen uit HAVO 2 van het Carolus Clusius College zich keihard ingezet voor de natuur. De hele ochtend hebben ze samen een maatschappelijke stage gelopen bij het natuur- en landschapsbeheer van Landschap Overijssel. Op een mooie locatie aan de Ruimzichtweg, vlak buiten Stadshagen op de grens van de gemeente Zwolle en Zwartewaterland, hebben de leerlingen de handen flink uit de mouwen gestoken. De medewerkers van Staatsbosbeheer en enkele vrijwilligers hadden voor gereedschap, helmen en handschoenen gezorgd, maar het handwerk moest (ook) door de leerlingen gedaan worden!

De leerlingen gingen deze ochtend allemaal druk bezig met bomen knippen, zagen en sjouwen. Na een koude start werden de leerlingen steeds fanatieker en moest de om te zagen boom steeds groter zijn. Dat dit niet altijd even gemakkelijk ging, kon hen niet schelen; de bomen moesten en zouden omvallen. Hierna konden de bomen met grote knipscharen ontdaan worden van takken en in kleine stronken gezaagd worden om uiteindelijk op een aanhangwagen van Staatsbosbeheer te belanden. Dit noeste werk werd aan het einde van de ochtend beloond met warme chocomel en een broodje knakworst én natuurlijk een hele ervaring rijker! En, zoals Kisten zei, respect voor degenen die dit werk elke dag doen!

Artikel delen:
Reacties 2
  1. die gasten van de herberg kunnen dit soort werkjes toch wel doen ? dan heeft de burger ook het gevoel dat er nog iets voor de gemeenschap gedaan wordt door deze lieden.


    ⚠️ Meld

  2. dat ben ik helemaal met je eens joop. die mensen van de herberg lopen door de stad en denken dat dit soort dingen allemaal vanzelf gebeurd. door dit prachtige initiatief van deze hollandse meiden hoop ik dat er wat wordt losgeweekt bij het gezag


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.