Klokkensteeg - Foto: Wouter Steenbergen
Klokkensteeg
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Eerst wolkenvelden, later meer zon

Zwolle – Vrijdagochtend zijn er wolkenvelden te zien boven Zwolle. Deze horen bij een regenstoring die over de Noordzee richting Denemarken trekt. Wij krijgen met een staartje bewolking en ‘s morgens hoogstens een spatje regen te maken.

Maar waarschijnlijk blijft het droog. De wolkenvelden drijven naar het oosten, zodat de zon ruimte krijgt. In de middag verwachten we steeds meer zonneschijn in Zwolle. Er staat een matige bries uit het westen, kracht 3 tot 4, die je op de fiets maar beter mee kunt hebben. De Zwolse thermometers wijzen om acht uur ’s morgens ongeveer 14 graden aan. In de middag stijgt dat tot ongeveer 18 graden, wat een tikje koeler is dan op donderdag. Toen kwamen de beide stadsweerstations van Weblog Zwolle tot 20 graden.

Vrijdagavond zwakt de westenwind flink af en wolken verdwijnen grotendeels. Zaterdag schijnt de zon vele uren lang. De lucht is overwegend blauw, er zijn weinig wolken te bekennen boven Zwolle. Het is een van vroeg tot laat droge dag. De westen– tot noordwestenwind doet kalm aan en is hoogstens matig, kracht 3. Een prima middagtemperatuur van zo’n 22 graden.

Zondag klapt de windrichting om. Hij komt uit het oosten, waarvandaan warmere lucht arriveert. Een zomerse temperatuur van 25+ graden zit er dik in voor Zwolle. Er is veel zon, die door sluierwolken op grote hoogte heen schijnt. Overdag is het kurkdroog, heel misschien volgt in de avond of nacht naar maandag een verfrissende bui.

Artikel delen:

Reageer