Zwolle sport onbeperkt!

Zwolle – Eén groot feest! Onder het motto “Zwolle sport onbeperkt” is vrijdagavond in het Oosterenkstadion in de pauze van de voetbalwedstrijd FC Zwolle – VVV Venlo het Jaar van de gehandicaptensport officieel door wethouder Janco Cnossen geopend. Vanaf 18.30 kon het publiek genieten van voetbalwedstrijden G-voetbal en diverse demo’s gehandicaptensporten, zoals korfbal, hockey etc.

Als één van de eerste activiteiten van het jaar vond op 14 januari jl tijdens de Zwolle International, de Zwolse paardendagen, een demonstratie van de paardensport voor gehandicapten plaats. Een daverend succes.  Voor deze feestelijke openingsavond werd, door de ambassadeur van het jaar, FC Zwolle, voor gehandicapte sporters, hun supporters en iedereen die de gehandicaptensport een warm hart toedraagt duizend plaatsen beschikbaar gesteld, waar gretig gebruik van was gemaakt.


Veel enthousiasme met 200 procent inzet ….
 
Speelster wordt getroost bij een vervelende blessure …

De financiën voor het Jaar van de gehandicaptensport komen van de gemeente Zwolle. Daarnaast heeft SportService Zwolle in nauwe samenwerking met de gemeente en verschillende verenigingen en organisaties voor gehandicapten een coördinerende, initiërende en uitvoerende rol toebedeeld gekregen. Zij zijn het centrale coördinatiepunt van waaruit partijen, ideeën en initiatieven in het Jaar van de gehandicaptensport bijeen worden gebracht. 


Para-olympisch tafeltennisser Gerben Last …

De talrijke bezoekers waren getuige en genoten van het grote enthousiasme waarmee de sporters met een lichamelijke en/of geestelijke beperking hun demo’s gaven. Eén grote happening. In dit enthousiasme speelde het in een groot stadion voetballen, korfballen of hockeyen, voor een groot aantal spelers en speelsters, een bijzondere rol van betekenis. Wie heeft dat in zijn leven meegemaakt? De inzet van allen was dan ook meer dan 200%.

In de pauze van de aansluitende voetbalwedstrijd FC Zwolle – FC VVV, gaf wethouder Janco Cnossen, ambassadeur tafeltennisser Gerben Last en gehandicapte sporters, een vlag, hetgeen het officiële startsein voor het Jaar van de gehandicaptensport was.

 

Artikel delen:
Reacties 2
 1. heb hier enorm van genoten, wat een spelvreugde ! als je dat afzet tegen de heren voetballers dan kunnen deze hier een voorbeeld aan nemen.


  ⚠️ Meld

 2. voetballers van de twijn bij fc zwolle
  Mijn dochter en pleegzoon spelen beide bij De Twijn , het was voor hun een hele belevenis om zo in het stadion te trainen jouw naam horen door de speaker als je een doelpunt scoort.
  Het ontvangen van aplaus als je de wedstrijd hebt gespeeld is fantastisch en daar krijg je als (pleeg)moeder een super warm gevoel bij iedereen die hier aan meegwerkt heeft fantastisch bedankt.
  Het enigste wat wel vervelend is dat je niet makkelijk aan de kranteknipsels kan komen om te bewaren voor hun fotoalbum wij wonen namelijk in nunspeet en krijgen geen kranten uit zwolle helaas. Maar we zoeken geduldig verder.

  Een trotse (pleeg)moeder ;D


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.