Finalisten Jazz Vocalisten Concours 2009 bekend

Zwolle – Na  twee zinderende voorrondes op donderdag 5 en vrijdag 6 februari zijn de zes finalisten van het Nederlands Jazz Vocalisten Concours 2009 (NJVC) bekendgemaakt. Simin Tander, Maria João Mendes, Sanem Kalfa, Norbert Kögging, Lonneke Lenferink en Anne Tetsch laten zich op zondag 8 februari van hun beste kant zien tijdens de grande finale van het Concours in Theater De Spiegel in Zwolle. Wie wordt de opvolger van Esra Dalfidan? Het antwoord volgt zondag… 

De negende editie van het NJVC mag gerust kwalitatief zeer hoog genoemd worden. De jury heeft het dan ook niet gemakkelijk gehad. Uit 34 inzendingen zijn door een deskundige selectiecommissie de 16 deelnemers voor de voorrondes op 5 en 6 februari geselecteerd. Na afloop van de tweede voorronde maakte de jury de zes finalisten bekend.

De nummers één, twee en drie van het NJVC 2009 winnen respectievelijk € 2.000,00, € 1.000,00 en € 500,00. Daarnaast wordt de Cortegaerdt Publieksprijs ter waarde van € 1.000,00 uitgereikt.

De jury bestaat dit jaar uit Francien van Tuinen (voorzitter en winnares van het concours in 1997), Esra Dalfidan (winnares van de editie 2007), Ineke Heijliger (o.a. hoofdvakdocent jazz-zang aan het Koninklijk Conservatorium), Bartho van Straaten (programmeur van Muziekpodium Paradox in Tilburg) en Bert Vuijsje (redacteur en columnist van verschillende jazzbladen).

Voor de finale op 8 februari om 15.00 uur in Theater De Spiegel zijn nog kaarten beschikbaar. Kaarten reserveren gaat snel en eenvoudig via de website www.odeondespiegel.nl. Daarnaast is het Bespreekbureau in Theater De Spiegel, Spinhuisplein 14, in het weekend één uur voor aanvang van de voorstelling geopend. Bellen kan ook. Dan gelden dezelfde openingstijden.

 

Artikel delen: