Wilhelminasingel - Foto: Wouter Steenbergen
Wilhelminasingel
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer in het weekend: Meeste tijd zonnig en steeds warmer

Zwolle – Het weekend in Zwolle verloopt droog en veruit de meeste tijd zonnig. Een hogedrukgebied komt met het centrum boven onze omgeving te liggen, zodat regenstoringen geen kans hebben.

Het kwik in de Zwolse thermometers zit in de lift. Zaterdag verwachten we een ideale middagtemperatuur van 23 graden, zondagmiddag wordt het zomers warm: 26 graden, wellicht nog een graadje hoger. De wind is niet sterk in het weekend. Zwak tot matig, kracht 2 à 3, zaterdag tijdelijk uit het noordwesten, zondag uit het oosten tot zuidoosten. Die zuidoostelijke stroming voert steeds warmere lucht aan. Zaterdag kunnen onschuldige stapelwolken boven de stad verschijnen. In de loop van zondag drijven op grote hoogte witte wolkensluiers binnen, waar de zon goed doorheen komt.

De wolkensluiers horen bij een onweersstoring die in de buurt van Bretagne tot wasdom komt. Deze koerst onze richting op. Zondagavond merkt Zwolle dat door wolkenvelden vanuit het zuidwesten. Tot een bui komt het dan nog niet.

Pas in de loop van de nacht van zondag op maandag wordt een eerste bui boven Zwolle verwacht. De grootste buienactiviteit in onze regio – met kans op onweer en een bak regen – vindt volgens de huidige timing maandagmiddag plaats. De laatste stand van zaken bekijken we in het volgende weerbericht. De temperatuur in Zwolle stijgt maandag richting 25 graden en het wordt broeierig.

Artikel delen: