Zwolsche Boys te sterk voor HTC

Zwolsche Boys te sterk voor HTC

Zwolle – Zaterdagstond weer een onvervalste Zwolse derby in de Zaterdag 3e klasse C op het programma. Het was echter niet de enige derby op deze zonnige dag in onze stad. Ook in de 4e klasse D, speelden de mannen van VV Wijthmen, hun wedstrijd tegen VSW uit het oude kerkdorp Windesheim. Uitslag 2 – 3.

Eigenlijk kijkt niemand er ’s zaterdags meer van op als er derby in het Zwolse plaatsvindt. Met een groot aantal Zwolse en regionale ploegen in bijvoorbeeld de 4 klasse D, zijn er nog maar weinig zaterdagen zonder derby. Waar praten we over, de strijd zoals deze in oude tijden werd gestreden is al lang niet meer. Of het nu een stads of regionale derby is, de bezoekers worden over het algemeen niet meer met bussen aangevoerd en de echte derbystrijd is ook niet meer aanwezig.

Toch zag het er naar uit, dat het er zaterdagmiddag weer op ging lijken bij de wedstrijd Zwolsche Boys – HTC. De volle parkeerplaats gaf al een beetje aan dat er nog weleens een redelijk aantal bezoekers op deze sportieve clash zou zijn afgekomen. Maar … schijn bedriegt, een kleine 150 toeschouwers hadden de weg naar het Jo van Marle Sportpark gevonden, waarvan het grootste deel toch de groen-witte brigade aanmoedigde. Een aantal, dat in deze tijden niet meer bij iedere amateurclub aan de lijn te vinden is, maar voor een Zwolse derby toch echt te weinig is. Maar goed, het ging om de wedstrijd.
Net voor 14.30 uur betraden de beide Zwolse ploegen, onder het afsteken van vuurwerk, het veld. Het bij menige speler strak gespannen gezicht, gaf al aan dat er iets op het spel stond. Het was dus geen match om een meter bier. Nee, hier was voor beide ploegen meer te halen.
Mede door het 2 – 0 verlies van de Boys bij het Elburgse ESC van afgelopen dinsdag en de verrassende overwinning van HTC bij VV Hattem, stonden de ploegen vóór deze derby, met 22 wedstrijden gespeeld, op de 10e, Zwolsche Boys (25 pnt) en 11e plaats, HTC (24 pnt). Zoals u ziet, had de Boys maar 1 punt voorsprong op zijn rivaal. Samen met het Vaassense VIOS, 12e met 23 punten, betekende dit, dat de strijd om het ontlopen van de nacompetitie zijn climax naderde.
De eerste wedstrijd van dit seizoen op de Pelikaan, werd door de thuisclub HTC met 3 – 0 gewonnen. Dit was nog in de “slechte” beginperiode van de Boys. Na zeven wedstrijden was toen nog geen punt binnen gehaald en het doelosaldo was zeker niet om naar huis te schrijven. Het betekende toendertijd ook het opstappen van de hoofdtrainer van Zwolsche Boys, Joshua Nijlant.
Er is naderhand veel veranderd op sportief gebied bij de groen-witten. Met Freddy Prins en assistent Jeffrey van der Vlist, als opvolgers, heeft de ploeg tot nu toe, zoals gezegd 25 punten binnen gehaald. Of daar de terugkeer van Lodewijk de Vries wat mee te maken heeft, u zegt het maar! Wel was het zo dat de routinier ook in deze match weer op onnavolgbare wijze zijn nooit verloren kunsten vertoonde. Slim en technisch volmaakt. Hij was de man die in 2017 de club naar de huidige derde klasse schoot. Het kan maar zo zijn, dat hij ook de man is, die de club in deze derde klasse houdt.
Ondanks dat er veel op het spel stond, begonnen beide ploegen wat afwachtend en ging de strijd in het eerste kwartier gelijk op. Totdat good-old Loki, Lodewijk de Vries, het op zijn heupen kreeg en de 1 – 0 scoorde. Geleidelijk kreeg de Boys een licht overwicht, hetgeen echter niet in doelpunten werd uitgedrukt. Ondanks dat het al 2 – 0 of 3 – 0 voor de mannen van Freddy Prins had kunnen zijn, zochten de matadoren met een 1 – 0 de kleedkamers op.
Bij het opkomen na de rustpauze werden de spelers weer met oorverdovend vuurwerk verwelkomd. Mooie poging om de mannen op te jutten, maar de strijd op het veld werd er niet beter van.
De eerste indruk was dat HTC wat meer ging drukken, hetgeen in de 15e minuut van de tweede helft ook resulteerde in een 1 – 1 door Quinton Justiana. Dit gewenste doelpunt bracht echter niet het gewenste effect. Over het geheel genomen was en bleef Zwolsche Boys licht sterker.
Ondanks dat de veertigjarige architect van de ploeg, Lodewijk de Vries in de 18e minuut na rust het veld heeft moeten verlaten, werden er nog een redelijk aantal kansen door de thuisclub gecreëerd.
Niet alle ballen gingen tegen het net, maar in de 25e minuut werd een goede poging ondernomen om de eindstand in het voordeel van de Boys te laten uitvallen. Het was Benjamin Wever, die de Boys weer op een voorsprong zette, 2 – 1. En … drie minuten later was het weer raak door invaller Ron Haaksema, 3 – 1. Binnen een vijftal minuten scoorden de Boys twee maal en kreeg het nog een grote kans op de 4 – 1. HTC was even van slag. Het herstelde zich wel, maar het overwicht lag, zoals gezegd, vandaag bij de Boys.
Even als meerdere wedstrijden van HTC, werd ook nu hun altijd gevaarlijke spits Stan Wissink nauwelijks in het spel betrokken. Hij kreeg niet de ballen waar hij wat mee uit kon richten. Jammer. Het had de wedstrijd misschien een ander aanzicht kunnen geven.
Aan het eind van de wedstrijd in de 88e minuut, wel te verstaan, was het Sam Weggemans, die de anschlusstreffer produceerde 3 – 2. Ook dit doelpunt had niet het gewenste effect en was voor niemand het teken, dat er doorgedrukt zou moeten worden. Er was nog weinig tijd, maar ondanks dat, kwam er geen enkele druk op het groen-witte doel. Het werd zelfs in de 90e minuut nog vervelender voor de mannen van Arjen Plessen. Het was namelijk Jens Simon Prins, die de einduitslag op het scorebord plaatste, 4 – 2.
Met deze uitslag heeft HTC zich danig in de problemen gewerkt. In een late wedstrijd op deze speeldag, 17.00 uur, heeft VIOS Vaassen met 2 – 0 gewonnen van Oene. Dit betekent, dat zij HTC zijn gepasseerd en dat HTC de gevaarlijke derde plaats van onderen inneemt. Als HTC-er moet je er niet aan denken, dat de ploeg in het 75e jubileumjaar, de weg naar de 4e klasse zou moeten inslaan.

Foto's 19
Zwolsche Boys te sterk voor HTC
Zwolsche Boys te sterk voor HTC
Zwolsche Boys te sterk voor HTC
Zwolsche Boys te sterk voor HTC
Zwolsche Boys te sterk voor HTC
Zwolsche Boys te sterk voor HTC
Zwolsche Boys te sterk voor HTC
Zwolsche Boys te sterk voor HTC
Zwolsche Boys te sterk voor HTC
Zwolsche Boys te sterk voor HTC
Zwolsche Boys te sterk voor HTC
Zwolsche Boys te sterk voor HTC
Zwolsche Boys te sterk voor HTC
Zwolsche Boys te sterk voor HTC
Zwolsche Boys te sterk voor HTC
Zwolsche Boys te sterk voor HTC
Zwolsche Boys te sterk voor HTC
Zwolsche Boys te sterk voor HTC
Artikel delen: