Vijftig PEC-fans van Frion beleven onvergetelijke voetbalmiddag - Foto: Univé
Foto: Univé

Vijftig PEC-fans van Frion beleven onvergetelijke voetbalmiddag

Zwolle – Maar liefst veertienduizend toeschouwers waren zondag aanwezig in het MAC³PARK stadion in Zwolle voor de wedstrijd PEC Zwolle – PSV. Onder hen ruim vijftig PEC Zwolle fans van Frion, een organisatie die zich inzet voor mensen met een verstandelijke beperking.

Voor hen is sportbeleving om verschillende redenen geen vanzelfsprekendheid. Vanuit het Univé-initiatief Een Stoel voor Jou waren zij uitgenodigd door de coöperatie en de voetbalclub om een onvergetelijk bezoek aan een betaald-voetbalwedstrijd te beleven. Ze zagen de thuisploeg met 1-2 van de Eindhovenaren verliezen.

Henne Bonestroo, Raad van Bestuur Univé Dichtbij, kijkt met een goed gevoel terug op de geslaagde middag in Zwolle, waar hij vele toeschouwers zag genieten van de wedstrijd. “Vanuit Univé vinden we sporten en bewegen belangrijk. We willen dan ook iedereen de kans geven hiervan te genieten. Dat is helaas niet voor iedereen vanzelfsprekend. Daarom zijn we trots dat we dat vandaag voor de cliënten van Frion mogelijk konden maken. Voor sommigen van hen was het zelfs de eerste keer dat zij een voetbalwedstrijd meemaakten.”

Volgens Bonestroo is het beleven van een topsportwedstrijd voor mensen met een verstandelijke beperking niet altijd mogelijk. De cliënten van Frion maken op verschillende manieren gebruik van begeleiding van professionals. Bijvoorbeeld werken en wonen, maar ook buitenschoolse opvang, en bij dagbesteding. Daardoor ontstaan mogelijkheden om mee te doen aan activiteiten.

Henne Bonestroo: “Met ons initiatief Een Stoel voor Jou zorgen we er samen met onze partners-in-sport voor dat de beleving van een topsportevenement alsnog mogelijk wordt voor deze doelgroep. Want toegang tot en beleving van sport is letterlijk van vitaal belang. En samen met een partner als PEC Zwolle kunnen we daar regionaal fantastisch aan bijdragen.”

Als Supporter van Sport wil Univé sportbeleving en -deelname voor iedereen toegankelijk maken om zo op lokaal, regionaal en landelijk niveau beweging en vitaliteit te stimuleren. Univé is volop in gesprek met andere partners in het betaald voetbal om Een Stoel voor Jou volgend seizoen breder in te zetten. Naast PEC Zwolle werkt Univé binnen het betaald voetbal samen met PSV, Feyenoord, FC Twente, Roda JC en SC Heerenveen.

Artikel delen: