De Oude Ambacht School - Foto: Wouter Steenbergen
De Oude Ambacht School
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Aangenaam met zon en wolken

Zwolle – Dinsdag keert de zon terug boven Zwolle. Er komen zeker ook wolken voorbij, maar de kans dat er een bui tussen zit is niet noemenswaardig. Een middagtemperatuur in de stad van ongeveer 23 graden maakt het een aangename dag.

De wind draagt daaraan bij. Hij is over het algemeen zwak uit het westen tot noordwesten. Daar is ook niks mis mee. Een klein weerrisico dat Zwolle dinsdag loopt, is dat de zon tijdelijk verstek laat gaan achter wat dikkere wolken. Dit rustige weer komt door een hogedrukgebied dat zich boven onze omgeving nestelt. Ook woensdag profiteren we daarvan. Zon en wolken zorgen voor een mooie dag. Bovendien warmt het extra op. Een zomerse temperatuur woensdagmiddag van maar liefst 27 tot 30 graden is te verwachten.

In de nacht van dinsdag op woensdag blijft de afkoeling beperkt. De minimumtemperatuur is ongeveer 15 graden. Woensdag overdag is de zwakke wind eerst zuidelijk, later veranderlijk.

Donderdag en vooral vrijdag moeten we in de gaten houden. Vanuit het zuidwesten koersen dan storingen onze richting op. Die van vrijdag zou wel eens zeer actief kunnen zijn. Kans op buien met mogelijk veel neerslag. Deze verdrijven de warmte. Na vrijdag heeft Zwolle een middagtemperatuur rond 20 graden.

Artikel delen: