Ittersumerpark - Foto: Hans van Eijsden
Ittersumerpark
Foto: Hans van Eijsden

Het weer: Mix van zon, wolken en broeierig warm


Zwolle – Woensdag krijgen wij opnieuw te maken met warmte en bewolking. Ook de zon zal zich op deze dag laten zien. Van de regenbuitjes waar wij dinsdag te maken mee hadden, is er op woensdag waarschijnlijk geen sprake.

De temperatuur loopt iets op ten opzichte van de dinsdag, mogelijk is er 25 graden op de thermometer af te lezen. Het lijkt een ideale dag om bijvoorbeeld even naar een park te gaan, zoals het Ittersumerpark op de foto. Voor de mensen met hooikoorts is het juist geen ideale dag. Er staan veel bomen en planten in bloei, de pollen worden door de zwakke tot matige westenwind overal naartoe geblazen.

Woensdagavond koelt het laat in de avond wat af, maar toch krijgen we, met minimumtemperaturen van rond de 16 graden, te maken met een zogenoemde ‘plaknacht’.

Op donderdag slaat het weer om, de temperatuur stijgt wederom en dit geeft aanleiding tot ontwikkeling van regen- en kans op onweersbuien in de lucht. Op de vrijdag is de echte hitte al door de buien verdreven en zitten we rond de 20 graden, op zaterdag zal het kwik overdag zelfs rond de 18 graden dalen.

Hoe het weer het de rest van het weekend uit gaat zien, lees je hier, bij Weblog Zwolle.

Artikel delen: