Van Schoonhovenstraat - Foto: Wouter Steenbergen
Van Schoonhovenstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Warm en broeierig, kans op buien

Zwolle – Donderdag wordt het na een zwoele nacht, met een minimumtemperatuur in de buurt van 20 graden, warm en broeierig. In de middag is het onder zonneschijn en wolken ongeveer 25 graden. Zowel ’s morgens als ’s middags is er kans op een bui met onweer. Een ochtendbui zal minder voorstellen dan een middagbui.

Buien zijn een plaatselijk fenomeen. Op de ene plek regent het stevig, terwijl een paar kilometer verderop niks valt. Het is nog niet aan te geven of Zwolle de volle laag krijgt donderdag. De grootste kans daarop is er vanaf de tweede helft van de middag en in de avond. Behalve onweer kan er ook hagel naar beneden komen. Windstoten zijn mogelijk. Het zwaarste weer is weggelegd voor het oosten van de provincie. Buienradar verschaft donderdag actuele informatie.

In de loop van de avond en in de nacht naar vrijdag verdwijnt de buiigheid. Het koelt af naar een minimumtemperatuur van ongeveer 13 graden. Als er donderdag veel regen is gevallen, is er vrijdagochtend vroeg kans op mistbanken in de regio Zwolle.

Vrijdagmiddag stijgt het kwik naar ongeveer 23 graden. De bewolking neemt toe, want een regenstoring uit Frankrijk koerst op ons af. De storing wordt in de middag en avond boven Zwolle verwacht. Er kan veel regen vallen.

In het weekend is het droog, de zon doet goed mee, maar het is wel frisser. Zaterdag wordt 20 graden niet gehaald, op zondag waarschijnlijk wel.

Artikel delen: