Alerte eigenaar voorkomt diefstal van auto

Zwolle – Bewoners van een woning aan het Konijnenveld hebben kunnen voorkomen dat op zaterdag 7 februari rond 4.45 uur hun auto gestolen werd.

 

De bewoners werden wakker van geluid. Toen ze beneden gingen kijken bleek de achterdeur niet afgesloten te zijn en het licht in de auto die op de oprit stond te branden. Nadat de deur en de auto waren afgesloten zijn de bewoners weer naar bed gegaan. Even later hoorden ze echter dat de auto gestart werd. Ze renden naar beneden en konden de portieren opentrekken. Hierop wist de man die probeerde de auto te stelen zich los te krijgen en te ontsnappen. De man heeft waarschijnlijk eerst in het huis ingebroken (werkwijze nog onbekend) en daar een set autosleutels weggenomen. Op het moment dat hij weer buiten was kwamen de bewoners naar beneden. Waarschijnlijk is hij toen ongezien weggekomen. Even later is hij teruggekomen en heeft geprobeerd alsnog de auto te stelen. De man is weggelopen in de richting van de Forelkolk. De gealarmeerde politie heeft nog wel naar de man uitgekeken, maar hij is helaas niet meer aangetroffen.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Hmmm… op zich zijn we altijd vrij oplettend met het afsluiten van de schuurdeur, maar toevallig dat me zaterdagochtend opviel dat ie open was. Ik zei nog tegen mijn vriendin dat we deze waren vergeten af te sluiten.
    Laten we het daar ook maar op houden, want de auto’s staan er nog 🙂

    Wel erg vrek om bij mensen binnen te sluipen terwijl ze gewoon liggen te slapen!


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.