Studenten Deltion scoren op Hibertad Challenge

Studenten Deltion scoren op Hibertad Challenge

Zwolle – Studenten van Deltion hebben woensdag deelgenomen aan de Hibertad Challenge 2022. Deze bestaat uit het ontwerpen van een energieneutrale tussenwoning met zo veel mogelijk losmaakbare ecologische materialen en zo min mogelijk installaties.

Er is een schreeuwend tekort aan woningen in Nederland. Koopwoningen zijn onbetaalbaar en er zijn soms jarenlange wachtlijsten voor huurwoningen. Er wordt gesproken over een doelstelling van een miljoen nieuwe woningen in tien jaar. Hierop spelen verschillende grote bouwbedrijven al in. Er ontstaan (slimme) huizen/woning-fabrieken waar honderden woningen per jaar zullen worden gebouwd.

Deltion College: “Juist nu is het dus belangrijk om de toekomstige woningen te laten voldoen aan de eisen van de toekomst. Vanaf 2050 moet Nederland circulair zijn en omdat woningen lang meegaan hebben die nu dus al enorme impact op de circulariteit van de toekomst.”

Stichting Hibertad organiseert een challenge waaraan jaarlijks zo’n tien ROC’s met de opleiding Middenkaderfunctionaris Bouw meedoen. In een spannende finale in Perron038 haalden de studenten van Deltion College de derde prijs binnen na een nek aan nek race met twee andere ROC’s. Hiermee kan Deltion zich voegen bij de top 3 van Nederland als het gaat om kennis over circulair bouwen.

Deltion College: “Een van de belangrijkste aspecten van circulair bouwen is de losmaakbaarheid. Hoe zorg je dat over tig jaar als de woning gesloopt wordt, de materialen die nu gebruikt worden weer opnieuw kunnen worden gebruikt met zo min mogelijk inspanning en CO2-belasting.”

Foto's 2
Studenten Deltion scoren op Hibertad Challenge
Artikel delen: