Be Quick doet stapje te weinig tegen Staphorst

Zwolle –  Filosofen, psychologen, analytici en statistici hadden er vooraf nog eens goed over nagedacht: een kampioenschap voor Be Quick, zou dat nog kunnen? De volhardende volgers van de Hoofdklasse C wisten dat de achterstand in punten op koploper Harkema acht punten bedroeg, maar met een wedstrijd minder zouden daar dus weer drie punten vanaf gehaald kunnen worden. En dan is er nog steeds een kans, maar dan moest er op deze (incourante) voetbalzaterdag wel gewonnen worden van Staphorst. En dat gebeurde nu net niet. De eerste helft van Be Quick – Staphorst start zonder al te veel opzienbarende dingen. De enkele honderden toeschouwers zien dat de wedstrijd wat voorkabbelt en men veert pas even op bij de kans die Tom IJzerman krijgt in de 15e minuut.

Dat neemt niet weg dat Be Quick (zonder de geblesseerde Jesper Buenk) de wedstrijd redelijk controleert ondanks dat men in het eerste halve uur weinig gevaar sticht voor het doel van de Staphorsters. Maar met de klok tegen het halve uur aan begint het spel toch op te schuiven richting het doel van de bezoekers. Helaas zijn de passes van Starke, de voorzetten van Kok en de inzetten van diverse spelers niet scherp genoeg om tot scoren te komen. Bij Be Quick is er bovendien ergernis, omdat Manar in kansrijke positie diverse keren buitenspel krijgt aangewreven.  Even is er schrik als Staphorst zelf een goede kans krijgt om in de 32e minuut de score te openen, maar de doelpoging eindigt in de handen van keeper Koornberg. Na de rust komt Be Quick misschien de kleedkamer uit met het idee om de lopende zaken af te handelen. Maar dit stapje te weinig tegen Staphorst brengt de ploeg in de 48e minuut lelijk ten val. Het is Rurik Wind die de bal uiteindelijk binnen de palen werkt en zo komen de bezoekers verrassend op voorsprong.

 

Be Quick heeft hierna moeite om het ritme van voor de rust te hervinden. Hier en daar vuurt men eens op het doel van de Staphorster goalie, maar veel levert het niet op.
In de 72 minuut lijkt Staphorst zelfs op 0-2 te komen, maar de treffer wordt geannuleerd. Enkele minuten later schiet Martijn  Brakke alsnog raak in de verre hoek en nu wordt het doelpunt wel goedgekeurd: 0-2. Inmiddels heeft ook Nejim El Ataoui na een lange afwezigheid zijn come-back gemaakt in het veld. Hij mocht vanmiddag bovendien van geluk spreken dat hij een paar vliegende tackels kon ontwijken. Het zag er allemaal wat respectloos uit wat de Staphorster verdediging deed.In de slotfase probeert Be Quick alsnog tot scoren te komen, maar het lukt niet. De overtuiging om te scoren ontbrak en het zat gewoon effe niet mee. Vrouwe Fortuna hing vandaag bij de spelers uit Staphorst om de nek.Verloren dus. Jeffrey Pohowainjaan analyseert nog even de wedstrijd. “Ze krijgen twee kansen en ze maken twee doelpunten en dat terwijl we toch zeker in de eerste helft steeds een veldoverwicht hadden.  Na het doelpunt zakt Staphorst in en komen we er ook niet echt meer doorheen. We misten het geluk en de scherpte in de aanval om vandaag te winnen.” 
Ook trainer Marco Koornberg  baalt. “Ja, dit is teleurstellend. Ondanks het lage baltempo controleer je in feite de eerste helft. Na de rust vond ik dat we te weinig scherpte en motivatie mee het veld in namen. Dat zag je terug bij het eerste doelpunt. Later miste ik de absolute wil om  tot scoren te komen en om de wedstrijd te winnen. Kom je overal net even te kort om de bal binnen te tikken.” 

Door Gerco Grevers.

Artikel delen: