Politiehond ingezet bij agressieve cafégast

Zwolle – Een 35-jarige man uit Boxtel is zaterdag 7 februari rond 3.15 uur aangehouden voor mishandeling van een politieman. Twee surveillerende agenten werden in de Voorstraat aangesproken door een medewerker van een horecagelegenheid dat er binnen een man zat die weigerde het café te verlaten. Toen de politie de man aansprak werd hij direct agressief en hij bleef weigeren weg te gaan.

Toen een politieman de man vastpakte om hem mee te nemen sloeg hij de politieman direct in het gezicht. Er volgde een worsteling waarbij de man de twee agent vastpakte en niet meer los wilde laten. Inmiddels was er een hondengeleider gearriveerd en pas na het inzetten van de diensthond liet de man de agent los. Hierop kon de man worden aangehouden. Hij werd daarna naar het ziekenhuis gebracht voor een behandeling aan de hondenbeet en vervolgens voor nader onderzoek ingesloten. In het tumult werd helaas ook een medewerker van de horecagelegenheid gebeten door de diensthond. Ook hij moest daarvoor in het ziekenhuis worden behandeld. De politieman die werd geslagen deed aangifte van mishandeling.

Artikel delen:
Reacties 4
 1. De politieman die werd geslagen deed aangifte van mishandeling.:S

  Ik was erbij en de politieagent zat zelf flink op hem in te rammen dus een beetje raar..


  ⚠️ Meld

 2. De politieman die werd geslagen deed aangifte van mishandeling.
  Ik was ook erbij en de medewerker zat zelf op hem toen de politie hond was in gezet beetje raar.. ja zeker
  mishandeling.ja door de een politie agent


  ⚠️ Meld

 3. Vreemd…bij een incident een uurtje later vind ik dat de politie wel heel correct gehandeld heeft.

  Ik kan me wel indenken dat het voor de politie op een gegeven moment ook wel wat vervelend is iedere week weer met van die dronkenlappen te moeten gaan leuren. Van de andere kant hoort dat bij het werk als agent.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.