WVF met een (rode) kater uit Ommen (2-0)

Ommen – WVF heeft zaterdagmiddag een geheel onnodige nederlaag geleden in en tegen OZC uit Ommen. De ploeg speelde zichzelf uit de wedstrijd door tegen 3 rode kaarten aan te lopen, waardoor een zeer zwak spelend OZC de overwinning van in de schoot geworpen kreeg. Doelpunten van Willems en Tip zorgden dat de 3 punten in Ommen bleven.

Het leek een mooie nieuwe start te worden na de winterstop op het gloednieuwe sportpark “Westbroek” in Ommen. Met Berry Mulder en Timon Beimers in de spits wilde onze ploeg aanvallend spelen. Martijn Ruijsch en Peter v/d Streek waren nog geblesseerd. Beide ploegen gingen voortvarend van start, waarbij WVF de eerste 10 minuten volop aanviel en OZC een paar keer gevaarlijk counterde. In de 10e minuut greep scheidrechter Jansen voor de eerste keer in zijn borstzak, omdat Yasser Dehnavi “mekkerde” toen hij een ingooi niet meekreeg. Het zou het begin van een “heftige” middag worden.

Het spel ging op en neer, en geen van beide ploegen bouwde een overwicht op, of het moest zijn in slimheid, want de kleine overtredinkjes van OZC gingen een paar WVF érs irriteren. Toen Dennis Elferink in de 21e minuut geen fluitje hoorde van de scheids na een pittige overtreding, gaf hij zelf een duw en kon vertrekken. Jammer, en dom.

Toch was WVF met 10 man niet zwakker dan de Ommenaren, die nu wel wat kansjes kregen, maar keeper Michel v/d Aa redde (zelfs koppend) een aantal situaties bekwaam. Timon Beimers liep even later een onnodige gele kaart op, na een buitenspel-gevalletje, en in de 40e minuut kreeg hij helaas zijn tweede gele kaart, toen hij een speler van OZC op het middenveld vloerde. Tumult op het veld, maar WVF moest met 9 man verder. Natuurlijk kwamen de WVF érs nu niet meer aan aanvallen toe, maar de rust werd bereikt met een 0-0 stand.

Na rust hadden de OZC érs alle ruimte om op te stomen tot het strafschopgebied van WVF, maar tot ieders verbazing kwamen er nauwelijks echte kansen voor de Ommenaren En zo af en toe zorgden Berry Mulder en Richard Bouwmeester, die afwisselend als verdediger en spits optraden, voor een countertje. Zelf met deze 9 man had er in Ommen nog een goed resultaat kunnen worden bereikt.

De nekslag kwam in de 54e minuut toen ook Yasser Dehnavi na een domme, onnodige overtreding zijn tweede gele kaart kreeg, en er nog maar 8 overbleven. Uit de vrije trap na deze situatie scoorde OZC dan eindelijk de 1-0, maar verdiend was het allerminst. Ook de hardwerkende Jan Ewout ten Brinke liep nog tegen een gele kaart aan, na een nuttige overtreding. Jammer, dat uit de vrije trap die volgde, het tweede doelpunt voor OZC viel.
Het was Koen Tip die scoorde.

De 8 overgeblevenen verdienen een compliment, dat ze bleven werken en de score beperkt hielden. Maarten Kropman was toen al Michel Klink komen vervangen, en later volgden nog Ruben Pelgrom en Arno Leenhouts voor Mulder en Bouwmeester. Maar toen was de wedstrijd allang gespeeld en moet maar gauw vergeten worden…..

Door Harry Ham

Artikel delen: