Cel wegens vernieling, mishandeling en belediging

Zwolle – Op zondag 8 februari rond 4.00 uur zijn op de Kamperstraat twee mannen van 18 jaar en afkomstig uit Zwolle aangehouden voor het plegen van vernielingen.

De politie kreeg de melding dat vier personen een auto aan het vernielen waren op de Kalverstraat. Tevens werd een container omgegooid. Toen de politie ter plaatse kwam waren de getuigen nog aanwezig. Het was duidelijk dat iemand over een auto had gelopen en dat er een spiegel van de auto was getrapt. De getuigen konden één van de verdachten aanwijzen die in de Kamperstraat stond. Even later werd de tweede verdachte aangewezen. Beiden zijn aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.

Drie mannen (22 jaar Amsterdam, 21 jaar uit Zwolle en 21 jaar uit Groningen) zijn zondag 8 februari rond 4.20 uur aangehouden in de Voorstraat voor mishandeling. De drie hadden in een horecagelegenheid met glazen gegooid. Toen een medewerker de mannen hierop aansprak kreeg hij een glas drank over zich heen gegooid. Hierop werden de mannen uit de zaak gezet waarbij zij zich heftig verzetten. De medewerker kreeg tot twee keer toe een klap tegen zijn hoofd. Hierop werden de drie door medewerkers van de horecagelegenheid aangehouden en overgedragen aan de politie. De 22-jarige man uit Amsterdam verzette zich daarbij en beledigde de agenten diverse malen. De drie werden overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. Terwijl een politieman bij de horecagelegenheid nog bezig was met het opnemen van de aangifte van de geslagen medewerker vond een 20-jarige man uit Groningen het nodig zich ermee te bemoeien. Ondanks herhaalde vorderingen weigerde hij te vertrekken en bleef hij vervelend. Hierop werd hij aangehouden voor het niet voldoen aan een bevel of vordering. Ook hij is ingesloten.

Een 16-jarige Zwollenaar is op zondag 8 februari rond 2.30 uur aangehouden op de Kamperstraat voor belediging van een politieambtenaar. De politie was bij een horecagelegenheid aanwezig omdat twee groepen ruzie hadden. De politie kon de twee groepen scheiden en een groep wilde vertrekken. De 16-jarige jongen uit de andere groep bleef echter vervelend en de personen uit de andere groep uitdagen. Ondanks herhaalde verzoeken weigerde de jongen weg te gaan en bleef hij vervelend. Toen hij de politieagenten begon te beledigen werd hij uiteindelijk aangehouden. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

 

Een 16-jarige jongen uit Zwolle is zondag 8 februari rond 03.00 uur op de Jufferenwal aangehouden voor discriminatie. De jongen was even daarvoor een horecagelegenheid aan de Kamperstraat uitgezet na een vechtpartij. Toen hij buitenstond begon hij de portier te beledigen en plaatste daarbij een  discriminerende opmerking. Toen de portier de jongen wilde aanhouden ging hij er vandoor, maar op de Jufferenwal kon de portier hem alsnog te pakken krijgen. Daar kon hij ook overgedragen worden aan de politie. De jongen is voor nader onderzoek ingesloten.

Artikel delen:
Reacties 7
 1. Nou, Plantje is ook weer eens op stap geweest 🙂

  Dit keer ben ik er bij geweest. We kwamen enigszins na 4en de Bloopers (niet mijn keuze, maar op zich wel gezellig ;)) uit gesjokt en buiten had de politie en personeel 2-3 personen tegen de grond gewerkt.
  Even later (toen we wat verderop waren) hoorden we wat geschreeuw en ik zei al:”Dat zal een vordering van de politie zijn, omdat mensen zich bemoeien met de aanhouding. Morgen lezen we het wel op Weblog Zwolle”. En nog wat later kwamen ze met één van die figuren voorbij. Met drie man sterk moesten ze hem in een politiewagen duwen. En inderdaad stevig tegenstrubbelen. Dat heeft toch geen zin?!?

  Het enige dat ik vind dat de politie nog kan verbeteren is die figuren sneller afvoeren. Dan is het minder interessant voor omstanders en zullen waarschijnlijk ook minder mensen zich er mee bemoeien.


  ⚠️ Meld

 2. aanhouding
  prima als jullie nieuws plaatsen maar zorg dan wel dat je de waarheid er neer zet hij beledigd eerst de aangehouden jongen. en daarna beledigd de aangehouden jongen. en er vandoor gaan schopt hij de aangehouden jongen neer.

  Gr. getuige.


  ⚠️ Meld

 3. Volgens mij kan je dat dan beter bij de politie aangeven. Bij mijn weten neemt WeblogZwolle de officiële politieberichten over van de poiltiewebsite. Daar dus even gaan melden is een beter idee.


  ⚠️ Meld

 4. Klopt, een krant of nieuwsmedium doet dat inderdaad, omdat zij verwacht dat de politie met de waarheid komt. De politie moet zich doodschamen als zij de waarheid verdraait. Ik vind dat praktisch een vorm van valsheid in geschrifte om haar opdrachtgever, de bevolking, een mooier beeld voor te spiegelen dan dat het is. Ik vind dat, wanneer de politie graag straffen uitdeelt, dat zij voor dit soort praktijken valsheid in geschrifte ten laste gelegd mag worden. Moet het overigens wel onderzocht en bewezen zijn dat zij de waaqrheid hebben verdraaid. Vadaar mijn vraag; wanneer komt er nu eens een laagdrempelig onafhankelijk bureau dat de controleurs controleert? Ik houd niet van controle, maar als die er dan toch is, moet die tweezijdig werken; anders creëer je een onwenselijke machtsverhouding.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.