Lesauto op de bon…

 De volgende ijverige agente kende geen genade toen ze de leswagen in Holtenbroek bij het winkelcentrum zag staan op een plek waar die 
eigenlijk niet mocht staan. Saillant detail: De instructeur en 
leerling reden weg zonder dat ze het bonnetje op de voorruit gezien 
hadden.

Foto en bericht : Ingezonden

Artikel delen:
Reacties 37
 1. stom wijf, dat soort lui maken zwolle populair. ik had laatst het maximum bedrag al betaald in de binnenstad, een vermogen tegenwoordig, je bent 5 minuten te laat en dan heeft zo’n wout al een briefje eronder geplakt. schandalig gewoon, zoek eens normaal werk, maar dat kunnen deze lijers niet.


  ⚠️ Meld

 2. Wauw, wat een goede actie van deze mevrouw!

  Ik zie inderdaad ook dat lesinstructeurs vaak de regels aan hun laars lappen. Dat er dit keer nog een leerling bij was (die opgehaald werd?), maakt het een nog veel betere actie!

  En als je je niet aan de regels kan houden, dan moet je niet zeuren over de blaren waar je op moet zitten (of zoiets ;)), man bijt kameel!


  ⚠️ Meld

 3. Hier is NIETS flauw aan! (En al helemaal niet stom!)

  Zeker als je iemand rijles aan het geven bent moet je dit soort regels niet overtreden. Iemand in een leswagen heeft ook een voorbeeldfunctie.

  En als je baalt dat je “5 minuten te laat” bent terwijl je het maximum bedrag al hebt betaald en dan toch een bekeuring krijgt heb ik een tip voor je: parkeer in 1 van de parkeergarages!
  Je weet dan zeker dat je niet te laat terug bent.


  ⚠️ Meld

 4. Er is een grote parkeerplaats direct naast het winkelcentrum met altijd vrij plaatsen, fout parkeren levert veel ergernis op en gevaarlijke situaties. Deze agente doet dus normaal haar werk en terecht. Voor de duidelijkheid: Ik ben dus wel tegen bonnen die geschreven worden omdat iemand op een parkeerplaats staat en 5 minuten te laat is…

  Het standpunt van weblogzwolle is dus dat leswagens fout mogen parkeren???

  ==========

  Nee.


  ⚠️ Meld

 5. @ bijt kameel..

  Lekker voor je dat ze wel de boete hebben uitgeschreven aangezien je reactie gun ik je de bon!

  Wees blij dat er blauw op straat is..
  Zonder deze mensen was het 1 en al chaos dus beetje kanslose reactie om te zeggen dat ze wel een goeie baan moeten zoeken..
  je mocht willen dat je bij de politie kan werken!

  Maar goed een baantje bij start uitzendbureau is voor jou wel een top baan succes man!


  ⚠️ Meld

 6. Als je dit toestaat begeef je je op een hellend vlak. Iedereen heeft het over respect voor het gezag, maar dan moet je hier als agent wel tegen optreden, anders maak je jezelf ongeloofwaardig. Want als hij fout parkeert mag ik best door rood rijden etc, is het hek van de dam. Als werkgever zou ik de instructeur zwaar op zijn … geven, lekkere voorbeeldfunctie zo.


  ⚠️ Meld

 7. Goede zaak van mevrouw agent.

  Mooie ‘reclame’ trouwens ook voor deze ‘RijbewijsConcurrent.nl’. Die zou ik dus niet echt al te serieus nemen als ze zoiets simpels al niet weten dat parkeren op de stoep/het trottoir niet is toegestaan (tenzij anders vermeld met blauw bord).


  ⚠️ Meld

 8. “Want als hij fout parkeert mag ik best door rood rijden etc, is het hek van de dam.”

  Als iedereen stopt bij groen is er praktisch niks aan de hand..


  ⚠️ Meld

 9. Wat een flauwe reacties hier 😀 😀
  en wees blij dat die agente er een bon onder plakt als iedereen daar gaat parkeren kan er straks geen hond meer langs. Oftewel: Ook JIJ hebt er belang bij, kind bijt dromedaris!


  ⚠️ Meld

 10. Man bijt kameel(ongezond).

  Iedere agent moet een tijdje wachten voor hij een bekeuring uitdeelt. Het kan zijn dat iemand een geldige reden heeft om zijn auto even zo te parkeren. Duurt het telang dan gaat er een bon op.

  Jij (man bijt kameel) lijkt me van het type dat overal z’n gelijk wil hebben, helaas.


  ⚠️ Meld

 11. Nou het is niet eens een plek om te parkeren, dus hoeft ze ook niet te wachten ;D Hoppa bon erop.. was weer een gratis rijles voor de rijschool.. 😉


  ⚠️ Meld

 12. Een geldige reden om hem zo te parkeren? Dat kan je niet menen.

  Ik weet dat agenten een ontheffing hebben om bepaalde regels te overtreden. Ik weet dat ook andere hulpdiensten ontheffingen hebben en zo zijn er nog wel wat. Maar het staat mij bij dat een normale burger dat niet heeft. En een lesinstructeur is volgens mij geen hulpdienst o.i.d. maar een normale burger.

  Ik kan me wel voorstellen dat sommige dingen door de vingers gezien worden als bijvoorbeeld een vrouw met gebroken vliezen op de achterbank ligt en dat dad-to-be het gas er wat teveel op heeft en dat oom agent dan toch zo coulant is om ze desnoods even naar het ziekenhuis te begeleiden. Maar nogmaals: dan wordt iets door de vingers gezien.

  Maar terug naar de lesauto. Zullen we gewoon even de regels erbij pakken?

  Artikel 10
  1 Andere bestuurders [hier vallen automobilisten ook onder] dan die genoemd in de artikelen 5 tot en met 8 gebruiken de rijbaan.
  Deze bestuurders en voetgangers die een aanhangwagen voortbewegen die kennelijk bestemd is om door een motorvoertuig te worden voortbewogen mogen voor het parkeren van hun
  voertuig tevens andere weggedeelten gebruiken, behalve het trottoir, het voetpad, het fietspad, het fiets/bromfietspad of het ruiterpad.

  Kortom: had hij z’n auto langs de trottoirband laten staan (mocht er een noodsituatie zijn, dan scheelt dat ook want even snel een stoepje opwippen is niet gezellig voor je velgen/banden, zeker niet als het met een wat hoger tempo moet in verband met een noodsituatie)

  Niet zo moeilijk toch?


  ⚠️ Meld

 13. Hahaha, mooie concurrent! Kameelteen; Vreemde reactie om de agent de schuld te geven zeg. Alsof zij degene is die het beleid maakt. Zij voert alleen maar beleid uit!!


  ⚠️ Meld

 14. Zwollenaar, dat vind ik niet. Als agent kun je ervoor kiezen om het uit te voeren of niet. Als iemand zijn daden verschuilt achter ‘de verantwoordelijkheid van een ander’ dan vind ik dat erg gevaarlijk. Mensen kunnen ver gaan wanneer een ander de verantwoordelijkheid op zich neemt. Wat mij betreft mogen agenten wat meer tegengas geven aan hun ‘baas’….


  ⚠️ Meld

 15. Wat mij betreft mogen agenten wat meer tegengas geven aan hun ‘baas’….

  Die agente hoeft die bon niet uit te schrijven van haar baas, dat doet ze omdat de wet dit voorschrijft.


  ⚠️ Meld

 16. Kaatje, gelul van jou….zullen we wellus nietus doen, of kom je met argumenten?

  Danny, en wie schrijft de wet? Mensen. Waarom; om de mensen te dienen; zo te zien op de foto heeft niemand last van die auto. Dan dient de wet dus de mens niet meer, maar dan dient de mens de wet. Dat vind ik nogal krom.


  ⚠️ Meld

 17. ik heb enorm de neiging om heel ongenuanceerde en onaardige dingen over rij-instructeurs te schrijven… maar dat doe ik natuurlijk niet.


  ⚠️ Meld

 18. hmmm, ghege, ik ben het vaak met je eens maar nu vind ik dat je beetje doorslaat hoor.
  Wat ga jij zeggen tegen oom of tante agent als jij en een ander fout geparkeerd staan. Jij krijgt een bon en de ander niet. De agent zegt tegen jou:”tja, ik kan niet iedereen een bon geven, daar kan ik niet achter staan, we schrijven er al zoveel uit”!


  ⚠️ Meld

 19. Tegengas geven aan de baas? Waarom zouden we nog stemmen eigenlijk als iedereen daarna toch maar gewoon doet waar hij zin in heeft??
  Een rijleraar heeft een voorbeeldfunctie in dit geval dus de boete lijkt me zeker verdiend.


  ⚠️ Meld

 20. Strakke actie! Zowel van deze fotograaf als van deze politieagente!
  Er zijn verkeersregels waar je je aan dient te houden, daarvoor zijn ze opgesteld.
  Als iedereen maar wat aan klooit dan wordt het een rotzooitje en kun je helemaal niet meer veilig aan het verkeer deelnemen!


  ⚠️ Meld

 21. Mevrouw agent mag hier in de buurt best komen schrijven. Hier zijn heel wat meer gevalletjes foutparkeerder op de stoep. En dan zodanig dat je er met kinderkar niet meer met goed fatsoen langsheen kan.


  ⚠️ Meld

 22. Zwollenaar, daar heb je ook wel een punt. Persoonlijk vind ik dat ze geen boetes uit hoeven te schrijven, zolang er geen concrete overlast bestaat. Gaat misschien ver, maar zo ervaar ik het wel. Van mij hoeft het niet zo recht toe recht aan. Ik vind dat erg aangeleerd en onnodig. Dan staat er een auto waar die niet staan ‘mag’, maar hij staat niemand in de weg; ik heb dan zoiets van ‘waarom een boete, omdat de gemeente het bedoeld heeft?’


  ⚠️ Meld

 23. Als iedereen maar wat aan klooit dan wordt het een rotzooitje en kun je helemaal niet meer veilig aan het verkeer deelnemen

  Dit is niet waar. Men is dan meer aangewezen op inzicht, doorgaans is de mens daar best toe in staat, alleen zijn we zo afhankelijk geworden van regels, dat we denken dat dat de enige manier is. Hierdoor zijn we als burger ook stukken minder zelfstandig en afhankelijker van voorgekauwde kaders.


  ⚠️ Meld

 24. Fout parkeren
  Zoals iemand al schreef.
  Er is een mega GRATIS parkeerplaats naast het winkelcentrum.
  Als je te lui bent om te lopen moet je de gevolgen moedig dragen.


  ⚠️ Meld

 25. mega GRATIS parkeerplaats

  Precies, helemaal met je eens Jan.
  Als je ziet hoe sommigen daar langs de weg parkeren.
  Ze zijn er zelfs “als het niet in de lengte kan dan maar in de breedte”.
  Nog frequenter controleren daar lijkt me een juiste oplossing.
  Dat voorkomt veel ergenis en onzinnige wachttijd van passanten.


  ⚠️ Meld

 26. ghehe

  van het een komt het ander. Veel mensen zijn niet in staat zich aan de regels te houden, denken onder en boven de wet te staan en dan komt de wet langs! Terecht!


  ⚠️ Meld

 27. zo te zien op de foto heeft niemand last van die auto. Dan dient de wet dus de mens niet meer,

  Zo te zien heeft niemand last van die auto……. We mogen dus met z’n allen de wet negeren, tot het moment dat iemand anders gaat klagen? Ik weet niet welk land dit rechtssysteem kent, zou wel één of ander eng land zijn met een generaal aan het bewind.


  ⚠️ Meld

 28. Nee, dat zie je verkeerd.
  Als je klaagt over een vrachtwagen die vrij vaak op het fietspad staat te parkeren/laden en lossen waardoor veel fietsers in gevaar komen (de rijbaan op moeten waar 60 gereden mag worden maar doorgaans harder gereden wordt, of op een hellend vlak met gladde stenen met forse verzakkingen door de vrachtwagen gaan rijden met kans onderuit te glijden), dan krijg je ijskoud te horen dat je de enige bent die klaagt en dat het dus geen reden is om er iets aan te doen.

  Ik doe dus nog ijverige pogingen om te begrijpen hoe alles in elkaar zit. Want op de foto lijkt de situatie niet zo schrijnend. Politie kan hier minimaal 2x per doordeweekse dag bakken met bekeuringen uitdelen voor foutparkeerders waarbij beide trottoirs aan beide kanten van de weg geblokkeerd zijn. Maar daar heb ik ze (ondanks meerdere meldingen) nooit zien controleren.


  ⚠️ Meld

 29. Aanvulling bij de eerste alinea:

  Het lijkt dus dat je de wet mag overtreden zolang de politie maar niet teveel gezeik krijgt. Weinig gezeik betekent weinig werk. Bij teveel gezeik worden ze het gezeik zat en gaan ze er dus wat aan doen. Kwestie van afwegen wat teveel energie kost, dat pakken ze aan.
  Zo lijkt het bij een zeker politiekorps in Gelderland te gaan. Hoe het in Zwolle gaat, weet ik nog niet.


  ⚠️ Meld

 30. Niet iedereen klaagt!

  En wijzen naar een ander zoals veel mensen doen helpt je niet, is ook kinderachtig. Als ik mijn gordels niet draag en ik wordt gepakt dan krijg ik een bon en moet ik niet roepen dat die meneer die net voor mij reed ze ook niet droeg. Hij komt een andere keer wel aan de beurt.


  ⚠️ Meld

 31. Ik klaag ook echt niet om elk wissewasje. Maar over die ene situatie dus wel. Na vele malen hem op een plek aan te treffen waar hij niet hoort, ben ik het gesprek maar eens aangegaan. Het enige wat ik kreeg was een grote bek. Tja, als je niet fatsoenlijk wil praten, dan gaan we oom agent maar eens vragen of hij het gesprek aan wil gaan.

  Maar zoals ik al zei: de politie vond het van ondergeschikt belang dat ik mijzelf in gevaar moest brengen (en andere fietsers); ik was de enige van wie ze klachten kregen dus was dat geen reden om hem op z’n gedrag te wijzen.

  Ik ben daarom naar het bureau (niet Zwolle) gegaan en heb toch maar even m’n verbazing uitgesproken over hun ‘wonderbaarlijke’ houding.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.