DansClick 6 voor het eerst in Zwolle

Zwolle – Op zaterdag 7 maart komt dansgezelschap DansClick naar Theater Odeon in Zwolle met hun programma Dansclick 6. Dit is de allereerste keer dat DansClick in Zwolle staat! DansClick 6 bestaat uit twee juweeltjes van voorstellingen, in een eerder seizoen gemaakt maar nog door veel te weinig mensen gezien. Dertig schouwburgprogrammeurs uit andere steden kozen deze twee duetten als hoogtepunten van het afgelopen dansseizoen en stellen de makers, Pia Meuthen en Keren Levi & Ugo Dehaes, graag voor aan theaterpubliek in het hele land.

Dansclick is een persoonlijke ontmoeting met talentvolle choreografen, die volgens 30 schouwburgprogrammeurs een aanwinst zijn voor de Nederlandse dans. Een avond DansClick verloopt anders dan de theaterbezoeker misschien gewend is. De avond begint met een Warming-up door een bijzondere persoonlijkheid uit een andere kunstdiscipline. Tijdens DansClick 6 wordt de Warming-up verzorgd door Porshia. Deze verrukkelijke dame is een personage van danser/poppenspeler Duda Paiva. Als gastvrouw van de avond trakteert zij het publiek op een zeer eigen opvatting over moderne dans waarin haar schone herinneringen als ballerina op leeftijd een rol spelen.

Na afloop van de voorstellingen wordt er een speciale bar het podium opgereden en krijgt het publiek de kans de choreografen en dansers persoonlijk te ontmoeten.

Keren Levi & Ugo Dehaes, Couple-like & Pia Meuthen, Odd

Na de Warming-up kan het publiek genieten van twee ontroerende duetten. De creatie van Couple-like (Keren Levi & Ugo Dehaes) is een intiem en toegankelijk duet het publiek wordt mee genomen in poëtische situaties, een wereld van vertrouwen, wrijvingen en harmonie.

Het andere duet van deze avond, Odd van Pia Meuthen, vertelt het verhaal van een bijzondere relatie tussen twee broers. De zorgzame maar soms ook ruwe omgangsvorm, het wederzijdse vertrouwen, de gezamenlijke humor maar ook het verstikkende van de afhankelijkheid en de onderlinge irritaties. 

Reserveren

Kaarten reserveren voor op 7 maart om 20.30 uur kan via de website www.odeondespiegel.nl en bij het Bespreekbureau van Odeon De Spiegel theaters via 038 4 288 288 (geopend op werkdagen van 17.00 tot 20.30 uur en in het weekend 1 uur voor de voorstelling). Langskomen bij het Bespreekbureau in Theater De Spiegel kan ook. Dan gelden dezelfde openingstijden.

Artikel delen: