Reconstructie Ceintuurbaan weer een stap verder

Zwolle – Rond de herinrichting van de Ceintuurbaan is een belangrijke vordering gemaakt. De gemeente Zwolle en Koops Furness hebben een overeenkomst getekend waardoor niets de verbetering van de kruising Ceintuurbaan / Meppelerstraatweg/ Oude Meppelerweg nog in de weg staat. Door de overeenkomst heeft Zwolle nu alle benodigde grond voor de reconstructie van de kruising, die tot een betere doorstroming van het verkeer zal leiden.


Foto: Gemeente Zwolle

Door de ruil krijgt de gemeente een stuk grond van Koops Furness dat noodzakelijk is voor de reconstructie. Bovendien heeft de gemeente nu opstalrecht op grond van Koops Furness, waardoor kabels en leidingen verplaatst kunnen worden. Dat is nodig om een (fiets)tunnel onder de Ceintuurbaan aan te kunnen leggen. Koops Furness koopt van de gemeente onder andere een deel van de grond waar eerder het Esso-tankstation stond. De gemeente kan nu beginnen met de planning van de reconstructie.

Koops Furness wil de Volvovestiging op de hoek Ceintuurbaan-Oude Meppelerweg vernieuwen. Op deze locatie zijn tevens Land Rover Centre Zwolle, bedrijfswagendealer Cosmo Trucks en het hoofdkantoor van Koops Furness gevestigd.

Namens de gemeente tekende wethouder Janco Cnossen de overeenkomst, namens Koops Furness deed dhr. A.H. de Koning dat en namens eigenaar/verhuurder Koops Vastgoed dhr. E.A. Koops.

Artikel delen:
Reacties 5
 1. en zo kwam de volvo-dealer de economische crisis door.. ik neem aan dat de gemeente de hoofdprijs heeft betaald, gezien de halstarrige houding van koops in het verleden..


  ⚠️ Meld

 2. is dit een persbericht waard? Van de kant van Koops wel maar van onze vriend Cnossen niet. Gezien het fiet dat de foto afkomstig is van de gemeente lijkt dit bericht toch afkomstig van de gemeente, schande voor de gemeente dat dit zo lang heeft geduurd. En Dennis; inderdaad hulde voor Koops


  ⚠️ Meld

 3. de heer koops heeft het maximale eruit gepeuterd voor zichzelf. zijn bedrijf stond er zeer slecht voor en de heer Cnossen was zijn lot uit de loterij. over de heer Cnossen en zijn amtgenoot van Doornemolen kan tevens nog vermeld worden dat hoewel beide totaal niet fotogeniek zijn, zij denk ik de meest fotogeile wethouders zijn uit de lange zwolse politieke geschiedenis. >:(


  ⚠️ Meld

 4. nou het bedrijf staat er echt niet slecht voor
  al met al is de koopsgroep 1 van de grootste werkgevers van nederland met vele vestigingen

  wat wel leuk is is dat we eindelijk weer normaal kunnen parkeren hahahha


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.