Fundatie krijgt jaarlijks bijdrage van twee ton

Zwolle – Maandagmiddag 9 februari is op het BankGiro Loterij Goed Geld Gala bekend gemaakt dat Museum de Fundatie is toegelaten tot de kring van beneficiënten van de BankGiro Loterij. 

Museum de Fundatie zal vijf jaar lang een jaarlijkse bijdrage van 200.000 euro ontvangen. Museum de Fundatie is heel blij met de ondersteuning door de BankGiro Loterij. De gelden zullen met name aangewend worden om kunstwerken aan te kopen voor de collectie van het museum. Vooral betekenisvolle toevoegingen aan de vermaarde internationale verzameling van Dirk Hannema – die de ruggengraat vormt van het museum – en beelden voor de tuin van Kasteel het Nijenhuis in Heino/Wijhe. Het Nijenhuis is de tweede vestiging van Museum de Fundatie, naast het Paleis aan de Blijmarkt in Zwolle.

De begunstigden van de BankGiro Loterij zijn allemaal unieke culturele instellingen met veel bezoekers, een landelijk bereik, maar veelal met een regionaal karakter. Wat ze verder delen is passie, ondernemerschap en visie, zowel inhoudelijk als ten aanzien van marketing en fondsenwerving.

Gastspreker Alexander Rinnooy Kan zei hierover tijdens de bijeenkomst in Het Spoorwegmuseum in Utrecht: “de BankGiro Loterij maakt cultuur voor het grote publiek laagdrempelig. Ze stimuleert bijvoorbeeld samenwerking met culturele instellingen die grote ambitie vertonen, in combinatie met cultureel ondernemerschap. Vernieuwing en lef staan daarbij hoog in het vaandel.”

Acht nieuwe meerjarige beneficiënten

Aan de 45 instellingen die voor langere tijd worden ondersteund heeft de BankGiro Loterij er acht toegevoegd: Museum Beelden aan Zee, Drents Museum, Frans Hals Museum/De Hallen, Fries Museum, Museum De Fundatie, Museum Het Valkhof, Paleis Het Loo en het Zeeuws Museum. Zij ontvangen vijf jaar lang een jaarlijkse bijdrage van 200.000 euro.

Artikel delen: